Afrika Uluslar Kupası'nın düzenlemeyi reddetmesi Fas için pahalıya patladı. 2015'teki turnuva ilk olarak Kuzey Afrika ülkesine verilmişti. Ancak Ebola yüzünden organizasyonun ertelenmesini isteyen ülke, bu isteği yerine getirilmeyince organizasyonin ev sahipliğinden çekilmişti. Turnuva Ekvator Ginesi'ne alınırken Fas ise katılmaktan men edilmişti.
 
Afrika Futbol Konfederasyonu konuyla ilgili yeni bir karar daha imza attı. Buna göre Fas sıradaki iki turnuvaya da katılamayacak. 2017 ve 2019'daki buluşmalardan men edilen ülkenin futbol federasyonu ayrıca 1 milyon dolar para cezası ve 9.1 milyon dolar zarar karşılama parası ödeyecek.
 
Galatasaray'dan kiralık olarak Malaga forması giyen Nordin Amrabat da alınan karardan direkt olarak etkilenecek. Gelecek sezondan itibaren tekrar sarı-kırmızılı mücadele etmesi durumunda oyuncu sıradaki turnuvalara gitmeyecek. Kulüplerin kâbusu olan Afrika Uluslar Kupası Galatasaray'ı etkilemeyecek.
 
'Bu ceza orantısız'
Konuyla ilgili Hollanda basınına açıklamalarda bulunan Nordin Amrabat, "Çok ağır bir karar alındı. Orantısız bir ceza verildi. Bir futbol ülkesinin altı yılı güme gidecek. Kayıp bir jenerasyon ortaya çıkacak. Ülkemizin bunu kabul etmemesi ve karara karşı mücadele etmesi gerekir" dedi.