Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Fas asıllı Hollandalı oyuncu, “Hamza hoca çok değerliydi. Benim Galatasaray’a dönmem için en çok uğraşan kişi o oldu. Gerçekten çok üzgünüm” dedi.  


İşte Amrabat’ın çok özel sözleri: 


 
-Uzun bir sakatlık dönemi geçirdin. Şu anda durumun nasıl? 


Geçen hafta takımla çalışmalara başladım.  Normal şartlarda ayın 29’unda yapılacak maçta forma giyebilirim. Fakat teknik direktörümüz bu hafta sonu yapılan Espanyol maçında da oynamamı istedi. 

 
-Bu sezon Malaga’da temel hedefiniz ne? Geçen sezon olduğu gibi Avrupa kupalarına katılacak dereceyi elde etmek mi? Ligde tutunmak mı?

Amacımız iyi bir sezon geçirmek ve lige tutunmak. Zaten bundan sonrası için iyi bir sezon yapabilirsek, Avrupa kupalarına katılabiliriz.  Fakat biliyorsun biz sezona iyi bir başlangıç yapamadık. Bundan sonrası bizim için gerçekten zor olacak. 

 
-Hamza Hamzaoğlu ani bir kararla görevden alındı. Bu sana nasıl hissettirdi. Nasıl değerlendiriyorsun bu kararı?

Bana göre Hamza hoca gerçekten çok iyi bir iş çıkardı Galatasaray’da. Ve bu ayrılık kararından dolayı ben tam anlamışla bir hayal kırıklığı yaşıyorum.  O, Türkiye’de en iyi teknik direktörler arasındadır. Kendisiyle Haziran ayında konuşmuştum. Galatasaray’a dönmemi çok istedi. Biz birlikte, benim takıma dönüşüm için çok çabaladık. Fakat Malaga opsiyonu kullanmıştı. O dakikadan itibaren Malaga’da kalmam gerekiyordu. Malaga’yı seviyorum.  Bir sorun yok. Galatasaray’da bütün oyuncular Hamza hocayı çok seviyorum. Bunu biliyorum; çünkü pek çoğuyla konuşuyorum.  Yabancı oyuncular da Türkler de çok seviyor onu; çünkü o gerçekten iyi bir insan. Tabii ki bunun sonucunda sonuçlar da çok iyi oldu. Üç tane kupa kazandılar. Gerçek bir başarıdır bu.

 
-Galatasaray’da o dönemdeki yetkililer senin takıma dönüşün konusunda gerekli çabayı gösterdi mi?

Ben Galatasaray’da tekrar oynamayı çok istedim; ama artık çok geçti.  Malaga opsiyon hakkını kullanmıştı. Ben defalarca Abdürrahim Albayrak ile konuştum. Ve ona güçlü bir şekilde “dönmek istiyorum” dedim. Defalarca söyledim bunu. Kendisi de bana “Galatasaray’daki başkanlık seçimleri sonuçlanana kadar beklemek zorundayız” dedi. Maalesef seçimlerden sonra artık çok geç olmuştu. Hamza hocayla da birebir görüştüm. Beni Galatasaray’a tekrar getirmek için gerçekten çok uğraştı. Birlikte mücadele ettik. Ancak o anda her şey için çok geçti. Elimden bir şey gelmiyordu.
 
-Galatasaray, Atletico de Madrid’i bu kez yenebiliri mi? 

Madrid’te iyi bir maç olacak. Bence Galatasaray, Atletico’yu yenebilir. Ancak onlar gerçekten çok agresif futbol oynamalı, oradaki fiziki mücadeleyi kazanmalılar. Biz Atyetico’nun şampiyon olduğu sezon Vicente Caldero’hda onlarla berabere kalmıştık. Neredeyse yeniyorduk.  Çok iyi mücadele ettik. Atletico topa sahip olduğunda alanları iyi kapatmak gerekir. Topu kazanır kazanmaz ise kompakt hücumlar yapmanız gerekir. Galatasaray tüm takım olarak pres yapmalı. Her saniye mücadele ile geçecek. Defansta, orta alanda her yerde baskı yapacak fiziksel mücadeleyi ortaya koymak gerekir.  Geriye dönüşler çok önemli. Atletico dünyanın en hızlı hücum eden takımlarından bir tanesi. Takım olarak çok çabuk geriye dönüp, çok hızlı hücum aksiyonların yapması gerekiyor Galatasaray’ın. Bence Galatasaray kontrataklarla gol bulmaya çalışacak. Bu noktada Sneijder’in önemi çok büyük. Çok iyi paslar çıkartacak. Selçuk ve Burak’ın oynamaması büyük eksiklik. Bilal çok önemli bir oyuncu. Bu noktada gerçek gücünü gösterecek. Topa iyi hakim olması ve zamanında iyi paslar atacağına inanıyorum. Ben Malaga formasıyla Atletico’ya karşı iki maç yaptım. İkisi de berabere bitti. Madrid’te 1-1, Malaga’da 2-2. Galatasaray bence şu anda bizim takımdan, Malaga, çok daha iyi bir durumda. Böyle baktığımızda Atletico’yu yenebilir.  
 
-
Galatasaray’la Şampiyonlar Ligi’nde oynamak en büyük hayallerinden bir tanesiydi… 

Evet. Eğer mümkün olsaydı. Galatasaray formasıyla Atletico’ya karşı oynamak isterdim. Takıma büyük katkı sağlayabileceğime inanıyorum. Fatih Terim yönetiminde, Galatasaray’la çıktığım Şampiyonlar Ligi maçlarında çok iyi işler çıkardım.

 
-Wesley Sneijder’le görüşüyor musun? Galatasaray’daki durumundan memnun mu? 

Evet konuşuyoruz.  Çok iyi bir diyaloğumuzu var. Zaten saha içerisinde de iyi bir koordinasyonumuz vardı.  Özellikle o 10 numara pozisyonunda ben de kanatta oynarken, çok iyi anlaşıyor, harika hücum organizasyonları yapıyorduk. Ben Wesly’nin ne yapacağını çok iyi biliyor ve hemen istediği noktaya hareketleniyordum.  Ve ondan gelen paslar her zaman mükemmel oluyordu. Wesly gerçekten harika bir oyuncu. Ben Galatasaray’la sözleşme yenilediği için çok mutluyum. Cenk Ergün gerçekten çok iyi bir iş başardı ve Wesly ile sözleşme yeniledi. 


-Wesly Sneijder’le bir gün yeniden birlikte oynamak istiyor musun?

Evet, çok istiyorum. Umarım gelecekte yine aynı takımda oynarız. Kontratım bittiğinde, serbest bir oyuncu olarak neden olmasın. Şu anda 28 yaşındayım. Ben çok çalışıyorum ve işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.

 
-Tekrar Galatasaray’a dönmek istiyor musun? 


Kesinlikle. Bir gün tekrar Galatasaray’a dönmek istiyorum. Her oyuncu Galatasaray’da oynamak ister. Galatasaray’ın mükemmel taraftarı için herkes oynamak ister. 31 yaşında olduğumda Malaga’yla olan kontratım bitiyor. Galatasaray beni isterse (İnşallah, Türkçe söylüyor) serbest bir oyuncu olarak Galatasaray’a dönebilirim. 


 
-Her gittiğin yerde taraftar seni çok seviyor. Hollanda’da, Kayseri’de, Galatasaray’a geldiğinde ve şimdi Malaga taraftarı… üstüne titriyorlar. Bunu nasıl açıklıyorsun?

Çünkü iyi oynuyorum. Hep üst düzeyde mücadele ediyorum ve işimi iyi yapıyorum.