Altay teknik direktörü Mustafa Denizli’nin kendilerini aradığı Ryan Donk ile Arda Turan seçimleri ve Fatih Terim’in vereceği kararı bekliyor.

Anadolu’dan pek çok takımdan teklif alan Ömer Bayram ile Emre Akbaba ise görevde bulunan Galatasaray yönetiminden kimsenin kendileriyle görüşmemesi nedeniyle huzursuz. Ömer’le Trabzonspor adına görüşmeler oldu. Akbaba’yı ise Sergen Yalçın aradı.

Emre Taşdemir, Linnes gibi oyuncular ise henüz bir takımla anlaşmadı.

Bu arada bir süre önce görüşülen ve prensip anlaşmasına varılan Aytaç Kara, Alpaslan Öztürk ve Atakan Çankaya konusunda ise herhangi bir hamle yapılmaması dikkat çekiyor. Çünkü üç oyuncuya da sadece, “Bizimlesiniz” denildi. Ancak anlaşma imzaya dökülmedi.

Atakan Çankaya: "Fatih Terim'in beni beğenmesi gurur verici"

Transfer döneminde 4 büyük takımın gündemine gelen Atakan Çankaya, Fatih Terim ve Arda Turan'a ayrı bir parantez açtı.

"Arda Turan harika bir insan"

Arda Turan'ı çok sevdiğini belirten Atakan, "Galatasaray maçına orta sahada başlamıştım. Sonra sağ beke geçtim. Arda ağabey ile 4-5 pozisyonda karşılaştık. Zor bir maçtı, son pozisyonda sert girdim, Arda ağabeye 'kusura bakma' dedim. Arda ağabey de 'her yerimize vuruyorsun, sonra kusura bakma diyorsun' dedi. Şaka yaptı. Sonra sarıldı. Tebrik etti. 'Afferin sana, böyle devam et' dedi. Çok mutlu oldum. Büyük bir futbolcu, ülkemizde ona çok daha fazla değer verilmeli bence. Ümit Milli Takım'da oynarken, Galatasaray'la hazırlık maçı yapmıştık. O maçtan sonra Arda ağabey 'bu formanın değerini bilin' dedi. Çok paylaşımcı ve genç oyunculara yardım etmek isteyen çok paylaşımcı bir insan. Bazı tecrübeli futbolcular böyle davranmıyor. Mesafeli davranıyorlar. Arda ağabey çok sıcakkanlı. Samimi biçimde yardımcı oluyor" dedi.

"Terim bir teknik direktörden fazlası"

Fatih Terim'in kendisini beğeniyor olmasıyla ilgili olarak Atakan, "Fatih Terim, Türk futbolunda en büyük başarıları yakalamış bir tenik direktör. Bir antrenörden daha fazlası... Onun beni beğenmesi beni çok mutlu etti" ifadelerini kulladı.

(Fotomaç)