Mısırlı gazeteci Karim Shehata, katıldığı bir televizyon programında, "Galatasaray yetkilileri, Mostafa Mohamed'le görüşerek sözleşmesindeki satın alma maddesini aktif hale getireceklerini resmen iletti. Aynı zamanda futbolcunun kulübü Zamalek'e de nihai satın alma maddesini etkinleştirmek için mektup gönderildi. Bu konuda bir sıkıntı kalmadı. Mohamed artık tam anlamıyla Galatasaray'ın futbolcusu." dedi.

İki kulüp arasında yapılan anlaşmaya göre 4 milyon dolarlık satın alma opsiyonu bulunuyordu. Futbolcunun bonservisi için Galatasaray'ın en geç Aralık ayında Zamalek'e opsiyonu kullanacağını haber vermesi ve sezon sonuna kadar bu parayı ödemesi gerekiyordu. Karim Shehata'nın iddiasına göre anlaşma tamamlandı.

DİAGNE DERBİDE VASATI AŞAMADI

Galatasaray'ın Senegalli forveti Mbaye Diagne, 78 dakika oynadığı derbide vasatı aşamadı.

14 kez pas yapan Diagne, %42 isabette kaldı ve çoğu pasında takım arkadaşlarını bulamadı. Rakip yarı sahada pas isabeti %33'e kadar düşen Senegalli, 4 hava topunun tamamını alsa da kazandığı topları takım arkadaşlarıyla buluşturmakta güçlük yaşadı.

9 kez ikili mücadeleye giren ve 5'ini kazanan Diagne, maçı şut atmadan tamamladı. 29 yaşındaki hücum oyuncusu, 2 kez faul yaparken 1 kez de faul aldı.

Bu sezon 8. kez Süper Lig'de forma giyen Diagne, 1 gol ve 2 asistlik katkı yaparak beklentilerin gerisinde kaldı.

(Akşam)