Galatasaray Futbol Takımı, Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun ilk hafta maçında Pazartesi günü Gaziantepspor'u ağırlayacak.

Spor Toto Süper Lig'de son iki sezonu şampiyon olarak casino tamamlayan ve yeni sezona da iddialı giren  sarı-kırmızılı takım, taraftarı önünde karşılaşacağı Gaziantepspor'u yenerek, 3 puan almanın hesabını yapıyor.

Türk Telekom Arena'da saat 21.45'ta başlayacak maçı hakem Barış Şimşek yönetecek.

- Gaziantepspor'un Türk Telekom Arena'da yenilgisi yok

Gaziantepspor, Galatasaray'ın, yeni stadı Türk Telekom Arena'da yenemediği tek Süper Lig ekibi olma özelliği taşıyor.

Yeni evine 2010-2011 sezonunun ikinci yarısında taşınan sarı-kırmızılı ekip, o sezon Türkiye Kupası çeyrek finalinde eşleştiği Gaziantepspor'a karşı ilk maçı deplasmanda 1-0 kaybederken, Türk Telekom Arena'daki rövanş 0-0 sonuçlandı ve tur atlayan taraf konuk ekip oldu.

Rakibine karşı 2011-2012 sezonunun 8. haftasında Türk Telekom Arena'da oynadığı maçı 4-2 yitiren "Cim Bom", 2012-2013 sezonunun 14. haftasında ağırladığı rakibiyle bu kez 1-1 berabere kaldı ve Gaziantepspor'a yeni stadında skor olarak üstünlük kuramadı.

- Terim ve Sabri cezalı

Ligin ilk hafta maçında Galatasaray'da cezalı olamaları nedeniyle teknik direktör Fatih Terim ile oyuncu Sabri Sarıoğlu görev yapamayacak.

Geçen sezonun 28. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçında hakem Süleyman Abay'a yönelik sözleri nedeniyle 9 maç ceza alan Fatih Terim ve 33. haftadaki Fenerbahçe derbisinde rakip oyuncu Volkan Demirel'le kavga etmesi nedeniyle 4 maç ceza alan Sabri Sarıoğlu, ligin ilk maçında Gaziantepspor karşısında yer alamayacak.

Fatih Terim ve Sabri Sarıoğlu'nun cezaları, gelecek hafta oynanacak Bursaspor maçının ardından tamamlanacak.

- Sezona moralli başlıyor

Galatasaray takımı, hazırlık döneminde yaptığı maçlarda aldığı başarılı sonuçlar ve TFF Süper Kupa'yı müzesine götürerek Spor Toto Süper Lig'e moralli bir şekilde başlayacak.

Avrupa futbolunun en prestijli özel turnuvalarından Emirates Kupası'nı, Porto ile ev sahibi Arsenal'i yenerek kazanan sarı-kırmızılılar, TFF Süper Kupa'da ezeli rakibi Fenerbahçe'ye karşı oynadığı sezonun ilk resmi maçını ise 1-0 galip tamamlayarak hem kupanın sahibi oldu hem de moral depoladı.

- Kadroda 2 yeni isim

Sarı-kırmızılıların yeni sezon kadrosunda yalnızca 2 yeni isim bulunuyor.

Transfer döneminde birçok oyuncuyla ilgilenildiği medyaya yansımasına karşın, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı sınırlaması uygulaması nedeniyle elindeki oyuncuları göndererek yabancı kontenjanını açma çabasına giren Galatasaray, yalnızca Fransa'nın Lille takımından Aurelien Chedjou  ve Sivasspor'dan Erman Kılıç'ı kadrosuna katmakla yetindi.

"Cim Bom", geride kalan sezonda kiralık olarak forma giyen Felipe Melo ile Umut Bulut'un ise bonservislerini alarak kadrosunu korudu.

- Taraftarın yoğun ilgi göstermesi bekleniyor

Galatasaray'ın Gaziantepspor ile yapacağı sezonun ilk hafta maçına sarı-kırmızılı taraftarların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Sezon öncesi taraftarlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan ve satışı planlanan 45 bin kombine kartın tamamını tüketen sarı-kırmızılı kulüpte, Gaziantepspor mücadelesinde Türk Telekom Arena tribünlerinin tamamen dolması  öngörülüyor. 

- 92 gün sonra buluşma

Gaziantepspor maçıyla sarı-kırmızılılar, Türk Telekom Arena'da taraftarıyla 92 gün sonra buluşacak.

Kendi seyircisi önündeki son maçını geride kalan sezonun son haftasında, 18 Mayıs Cumartesi günü oynayan Galatasaray, aradan geçen 92 günün ardından yeniden seyircisinin önüne çıkacak.

AA