Yaz transfer döneminde Bafetimbi Gomis'i 6 milyon Euro'ya alırken, Maicon'u da 3 milyon Euro karşılığında kiralık olarak kadrosuna katmak isteyen Al-Hilal kulübü, Brezilyalı oyuncu Maicon için yeniden düğmeye bastı.HaberTürk'te yer alan habere göre; Son gün evraklar yetişmediği için Galatasaray'da kalan 30 yaşındaki stoperi kadrosunda düşünmeyen teknik direktör Fatih Terim de Maicon'dan gelecek parayla başka mevkilere takviye yapılmasını istiyor.

Maicon'u bu kez erken davranarak transfer etmek isteyen Arap kulübü, Galatasaray yönetimiyle temaslara başladı.Tecrübeli stoper için en az 5 milyon Euro bonservis talep eden Cengiz yönetimi de devre arasında gelecek bu parayı transferde kullanmayı amaçlıyor.

Maicon kimdir?

Maicon, 14 Ekim 1988 yılında Brezilya'nın Barretos bölgesinde doğdu. Profesyonel kariyerine 2007 yılında Cruzeiro B'de başlayan futbolcu ertesi yıl Cabofriense'ye kiralık olarak gitti.  

Futbol kariyerinin ilk yurtdışı transferini 2008-09 sezonunda Portekiz takımlarından Nacional'e gerçekleştiren Maicon takımının sezonu 4. sırada bitirip Avrupa kupalarında gitmesine 28 maçta forma giyerek katkı sağladı. Üst düzey performansı ile dikkat çeken Brezilyalı savunmacı Porto'nun radarına girdi.

1,91cm boyundaki Maicon hava toplarındaki başarısı, agresif yapısı ve Brezilyalı olmasının veridiği pas tekniği ile öne çıkıyor. Savunmanın merkesinde görev yapan savunmacı, ihtiyaç olması dahilinde sağ bekte de oynayabiliyor.