Şansal Büyüka, Galatasaray'ın deplasman kabusu ve Başakşehir'le oynanacak mücadele hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Milliyet'e değerlendirmelerde bulunan Büyüka, sarı kırmızılıların deplasmanlardaki oyununun inanılır gibi olmadığını söylerken Arda Turan'la ilgili de konuştu.

İşte Şansal Büyüka'nın sözleri;

  • "Galatasaray’ı anlamak mümkün değil. Aslantepe’de Aslan kesilen, önüne geleni silindir gibi ezen bu takım, nasıl oluyor da deplasmanlarda bu kadar çaresiz kalıyor? Trabzon karşısında müthiş oynayan takım, ne değişiyor da 7 gün sonra Ankara’da Gençlerbirliği önünde topa vuramıyor? Şu tabloya bakın: Aslantepe’de 14 maç, 13 galibiyet, 1 beraberlik (Fenerbahçe). 40 gol atıp, 9 gol yiyen ve 40 puan toplayan muhteşem bir takım... Ama deplasman maçlarının tablosu tam bir perişanlık. 14 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik, 7 mağlubiyet... Attığı gol sayısı 21, yediği gol sayısı 17. Topladığı puan da sadece 17. Deplasmanda kayıp tam 25 puan. Aslantepe’de seni oynatan o 50 bin muhteşem taraftar ve stadın büyüsü ise, sen ne iş yaparsın? Sivas, Ankara vatan toprağı değil mi? Önünü mü kesiyorlar, adam mı doğruyorlar? El üstünde gidiyorsun, el üstünde geliyorsun. Anadolu’dan da vazgeçtim, Aslantepe’ye 1-2 kilometre mesafede komşu kapısı Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’na gidiyorsun, gene yoksun, gene kaybediyorsun."

"Arda Turan neden gitmesin?"

  • "Galatasaray’ı Ankara dönüşü havalimanında karşılayan bir grup taraftar, “Arda, Ali Sami Yen’e nasıl gelecek?” diye bağırmış. Anlamadım doğrusu... Arda, Ali Sami Yen’e, bir başka deyişle Aslantepe’ye niye gitmesin? Avrupa’ya transfer olurken Galatasaray’a tarihinin en büyük bonservis bedellerinden birini kazandırdı. Galatasaray’dan ayrı kaldığı yıllarda bir gün olsun doğup büyüdüğü bu camiaya en ufak bir saygısızlıkta bulunmadı. Sezon başında gelmek istedi, Galatasaray almadı. Daha ne yapsın Arda? Vicdanımız çoktandır körelmişti, sanırım insanlığımızı da yitirmeye başladık."