İspanyol basınında çıkan iddialara göre Arda Turan, sezon sonunda Galatasaray'a geri dönecek.

İspanyol AS gazetesinden Manuel Esteban çarpıcı bir iddia ortaya attı ve, "Arda'nın sallantıda oluşu açıkça gözüküyor. Görünen o ki, geleceği Galatasaray'a dönmek olacak" ifadelerini kullandı.

"Arda beklentilerin çok altında"

İspanyol Sport Gazetesi yazarı Javier Giraldo, köşesinden Arda'yı sert bir dille eleştirdi.

Arda Turan, geçtiğimiz yıl Barcelona'nın marka transferi olarak takıma geldi ancak, formayı ilk giydiği ocak ayından beri çözülmesi gereken bir sorun var. 

29 yaşındaki oyuncu, 34 milyon euro karşılığında Atletico Madrid'den Katalanlar'a satıldı ama 4 ay olmasına rağmen beklentilerin çok altında. Arda, takıma uyum sağlamak için çaba göstermiyor ya da oyunun içine giremiyor. Ayrıca daha hangi mevkide rahat edebildiğine de karar verilmedi. Orta saha da mı yoksa forvet hattında mı?

Cumartesi oynanan El Clasico da Arda hakkındaki şüpheleri alevlendirdi. 74. dakikada Ivan Rakitic yerine oyuna girdi. Bence bu cüretkar bir hamleydi; Lucho (Luis Enrique), takımın daha çok atak yapmasını istedi ama olmadı. Barcelona resmen kan kaybederken Arda oyuna konsantre olamadı ve Ronaldo kazananı belirleyecek olan golü attı.

Yarattığı heyecan bitmek üzere

Arda Barcelona'ya transfer olurken 6 ay sahalardan uzak kalacağı gerçeğini kabullenerek geldi. Yarım sezon boyunca forma giymedi. Ocakta ilk kez Barcelona formasıyla seyirci karşısına çıkınca herkeste bir heyecan uyandırdı. Ama şu sıralar o heyecan da yitip gitmek üzere.

Futbolcu 13 Lig, 4 Kupa ve 1 Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. Rayo ve Getafe'ye 2 gol kaydetti ve 4 kez sarı kart gördü.