Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in A Milli Takım'ın 2018 Dünya Kupası elemelerinde oynayacağı Kosova maçı kadrosuna Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül'ü aylar sonra çağırmasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'özel ricası' olduğu iddia edildi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Burhan Ayeri, Fatih Terim'in 2016 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra kadroya çağırmadığı dört futbolcuya iade-i itibar vermek zorunda kaldığını söyledi. Burhan Ayeri'nin Yeniçağ gazetesinde yazdığı ‘Erdoğan istedi, Arda'lar kadroda' başlıklı yazısı şöyle:

‘İSTERSEN OYNATMA AMA MUTLAKA AL DEDİ'

"Futbolumuzun kurmaylarının Cumhurbaşkanı'nı son ziyaretinden önemli bir haber yakalamıştım. Erdoğan'a çok yakın olan bir isim bana, "Burhan Ağabey; Beyefendi, Fatih Terim'le özel bir görüşme yaptı. Senden rica ediyorum, Arda ve diğerlerini kadroya al. İstersen oynatma ama mutlaka al dedi" şeklinde bilgi verdi.

Bunları yazmak için Kosova maçının aday kadrosunun açıklanmasını bekledim. Gerekli duyuru yapıldı ve istihbarat doğru çıktı. Terim "Bu millete saygısızlık yaptılar" şeklinde bip attığı isimlere iade-i itibar vermek mecburiyetinde kaldı. Sadece Arda Turan değil, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Gökhan Gönül de kadroda.

Milli Takım'ın EURO 2016'ya katılım payı olarak verilmesi planlanan 500 bin euro'luk primin Burak Yılmaz'a verilmediğinin iddia edilmesinin ardından birçok futbolcu Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Ukrayna ve İzlanda ile yapacağı maçların aday kadrosuna alınmamıştı.