Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in, konu ile ilgili düzenlediği basın toplantısında söylediği birtakım sözlerin kendisine ağır geldiğini dile getiren yıldız futbolcu, “Hiç bir zaman primci ve paracı olmadım. Yüz sene de çağırılmasam milli takıma hizmet ederim. Bazı sözler ağır geldi” diye konuştu.

NTV Spor’da Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen’in sorularını yanıtlayan başarılı futbolcu şu sözleri sarf etti:

“Barcelona her şeyiyle dünyanın en büyük kulübü. Buna ayak uydurmanız çok kolay değil. Artık bu takımın önemli bir parçası olduğumu hissediyorum. Bunun keyfini çıkarmak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet ettiğimi düşünüyorum. Barcelona’nın Türkçe Twitter hesabı var. Bayramlarımızda Türkçe tweet atıyorlar.”

“MESSİ BAŞKA BİR OYUNCU”

“Ne kadar çok pas yaparsan karşındaki rakip o kadar fazla yoruluyor. Bu sistem işi. Zamanla zamanla oyun açılıyor. Her saniyesinde çok pas yaparak, gerekirse 20 kere.. Barcelona böyle oynuyor, biz de bu takımın parçası olmak zorundayız”
“Messi başka bir oyuncu, zekasıyla… Tarihin gelmiş geçmiş en önemli oyuncusu bence. Egosu tabii ki var ama insani egosunu görmedim saha dışında. Hem insani olarak hem de oyuncu olarka çok özel bir oyuncu. Bana saha içinde ve dışında çok yardımcı oldu. Çok zeki biri, yerinde şakalar yapar. Saha içindeki egosunu çok olumlu bir şekilde yansıtmayı biliyor.”

Bizde şöyle bir şey var. Neden kaybettik acaba yavaş mı oynadık. Bize 2 kez geldiler. Böyle yenilmek bizim için doğal. Rakibin canını yakmak için daha agresif olabilir. Doğrular skorlara göre asla değişmiyor. Türkiye ile aradaki fark bu. Doğru oyun oynamışsınız, skor olmamış. Futbolun içinde var bu.

MİLLİ TAKIM KONUSU

Öğlen uykusundaydım. Telefon 50 kere çalınca ya öldüm ya da milli takıma çağırılmadım dedim. Futbolun içinde böyle şeyler var. Birilerine fatura kesilecekse böyle şeylerle karşılaşabileceksiniz. Konuşmamamın sebebi şu. Ben o takımın kaptanıyım ve ben kaptanken konuşmak bana yakışmaz. Beni kim paracı ve primci yaptıysa hesap soracağım dedim. Bunun arkasındayım. Ben bıraktığımdan sonra futbolculuğumdan çok iyi adam olmak istiyorum. Ben hiçbir zaman primci ve paracı olmadım. Ben takım arkadaşlarımı bilgilendirmek amacıyla primi sormak durumundayım. Biz kimseden prim istemiyoruz. Biz kimsenin vergisinden bir para almıyoruz. Bizim kazandığımız paralarla o primin lafı bile olmaz. Biz hayatımız boyunca parayla, primle pazarlık yapma, üstüne para isteme filan… Bunlar iftiradır. Hocam çok güzel şeyler söyledi. Benim onlarda çok emeğim var dedi. Emeğine sonsuz saygım var. Ama biz de onun emeğine aslanlar gibi oynayarak karşılık verdik. 6 ay oynamama süreciyle birlikte hocama gittim danıştım Bodrum’a. Ayağımda tendonda yırtık vardı. Barcelona oynamamı istememişti. Ben buna rağmen fedakarlık yapıp oynamak istedim. O tendon ağrısını hala zaman zaman çekiyorum. Biz her şartta ülkesi için fedakarlık yapmış oyuncularız.

BENİM İÇİN SONSUZ ŞEREF SAHİBİ ALLAH’TIR

Bundan sonra benim ilkelerimde şerefle… diye geçen bir cümlesi vardı hocanın… Sonsuz şeref sahibi benim gönlümde Allah’tır. Ben hocamızla her zaman iyi ilişkiler kurmuş insanım ama bizim halka özür dilenecek gibi şeyler yapmış gibi göstermek doğru değil. Niyetimde asla kötülük olmamıştır. Günahım Allah’la benim aramdadır, takımımın kötü olmasını isteyecek bir şey yapmam. Biz hocamızın evladıyız, onun nezdinde ülkemize hizmet ettik. Hiç bir zaman paracı ve primci olmadık. Milli takım bir ailedir, bir şey varsa her zaman içeride oturup konuşmaya hazırız. O futbolculuğu döneminden beri inandığı doğrular için yaşar, ben de öyle. Milli takıma hoca bizi yüz kere bin ker çağırmayabilir, oradaki arkadaşlarımız bizim kardeşlerimiz. Dışarıdan destekleriz. Bir sıkıntı, bir çözüm aranacak bir konu varsa, yüz yüze direkt söylerim. Bazı söylemleri kesinlikle kabul etmiyorum. Kavga her gün olur. Ben gittiğim günden beri kavga var. Biz başarılıyız. 15 maç yenilmeyip Fransa’ya gidip Hırvatistan ve İspanya’ya yenilebilirsin. Biz saha içindeki sorunlara bakalım. Biz bundan dolayı Olimpiyatlar’da madalya kazanamıyoruz. Bundan dolayı Barcelona’da oynayan 1 tane futbolcumuz var. Saha dışı nedir ya?

“SÖZLER AĞIRIMA GİTTİ”

Ben o formayı 12 yaşından beri şeref ve onurla taşıdım, bundan sonra da taşımazsak şeref ve onur iledir. Hiç konuşmadık Fetih hocayla. Ben hocama söyleyeceğim şeyleri en ufak yaşından beri yüzüne söyledim. Basın toplantısı yaptı. Bu konular hakkında konuşmadım, çünkü milli takımın maçları vardı. Bazı kelimeler ağır geldi biz de 29 yaşına geldik. Herkesin anası, babası evladı var. Bu lafları kimse kaldırmaz. 10 senedir ilk defa milli takıma girmedim. Herkes gitti; çocuklarla antrenman yaptık. Kendi hatalarımdan ders çıkarmaya çalıştım. Yattım yatağa, inandığın doğruları yaptın, için rahat, kötü niyetin yok, o zaman böyle devam et dedim. Ben o formayı hep aşkla giydim. Ben her zaman ülkemizin bayrağına formasına hizmet etmek için geldim. Ben kötü oynayabilirim. Hırvatistan maçı. Kendimi iyi hissetmedim, psikolojik olarak toparlayamadım kendimi oynayamadım. Böyle kariyerimde birçok maç var benim.

“INIESTA ÇOK DESTEK OLDU”

İspanyol oyuncular Iniesta önderliğinde bana çok destek oldular o gün. İspanyol taraftarlarına çok teşekkür ediyorum o gün. Bana destek çıktılar. İspanya’da 8-9 kere kupa kazanmışım, yani seremonide Türk bayrağı var. Türkiye’de 2 tane var. Ardalar da geçer Buraklar da geçer, amaç Türkiye’ye hizmet etmek.
Adamlığımıza yönelik sözler olursa o zaman üzülürüz; ama çağırılmazsak biz emir kuluyuz, hayal kırıklığı olmaz. Milli takımdan bir kişi telefon açıp olur böyle şeyler evladım diye telefon açmadı. Kenardan ucundan bizi arasalardı kötü mü olurdu. İnsanın kendi vicdan rahatlığından daha güzel bir şey olur mu?

“GALATASARAY KULÜBÜNE ÜYE OLMAK İSTİYORUM”

“Eğer Türkiye’ye döneceksek inşallah Allah bana Galatasaray’a dönmeyi ve ona hizmet etmeyi nasip etsin. Galatasaray kulübüne üye olmak istiyorum; daha olmadım. Bana güven duyup belki böyle bir şey yapabilir kulüp. Lig zor; ama Galatasaraylı olunca objektif olamıyorsun. En iyi futbolu Beşiktaş oynuyor. Kıymet bilelim ya. Eylül ayındayız, Selçuk İnan’ın yaptıkları Eylül ayında eleştirilmesin. Senede 45-40 maç oynayan oyuncunun performansı tartışılmaz zaten iyi oynuyordur o. Selçuk’a daha kıymetli bakabiliriz; ne olur böyle vefalı yaklaşsak.”

"TÜRKİYE'YE DÖNECEKSEM..."

"Eğer Türkiye'ye döneceksem, İnşallah Allah bana Galatasaray'a gitmeyi, Galatasaray'a hizmet vermeyi nasip eder. "Haddim değil ama Selçuk İnan'la ilgili bir şey söyleyeceğim; Galatasaray taraftarıyız, kıymet bilelim. Sahip çıkalım."