Basından - Galatasaray, eski kaptanı Arda Turan için umutlarını artırırken, hem kulüp hem de Arda'nın yakınlarından gelen bilgilere göre; transfer için iki kulübün gizlice anlaştığı ancak açıklanmadığı ifade edildi. 

Bunun nedeninin ise İspanyol ekibinin özel ricası olduğu kaydedildi. Kolombiyalı golcü Falcao'yu Monaco'ya sattıkları için taraftarlarından tepki gören Atletico Madrid yönetimi, taraftarın en sevdiği oyunculardan biri olan Arda'yı da sattıklarını açıklamaktan çekindiği ifade edildi. Bu yüzden Ünal Aysal ile görüşen İspanyol yöneticiler, “Falcao'yu sattığımız için taraftarlar tepkili. Arda'yı sattığımız da duyulursa, tepki büyür. Biz yeni transferlerimizi açıklayana kadar anlaşmayı bekletelim” deneme bonusu ifadelerini kullandıkları iddia edildi.

Özellikle son birkaç gündür Arda Turan'ın yeniden Galatasaray'a dönme ihtimali sosyal medyada da yüksek sesle konuşulmaya başladı. Bazı taraftarlar Arda'nın dönme ihtimaline sıcak bakmazken bazı taraftarlar ise yeni yabancı sınırlamasıyla Arda'nın Galatasaray'a önemli katkı yapacağı konusunda fikir belirttiler.