2012 yazında Atletico Madrid’e transfer olan Arda Turan, İspanya’da ortaya koyduğu oyunla dünya devi Barcelona’nın dikkatini çekmiş ve 2015-2016 sezonunda Katalan ekibinin yolunu tutarak, bizleri gururlandırmıştı.

Barça’nın transfer yasağı nedeniyle ligin ilk yarısında görev yapamayan Arda, bu dönemde Euro 2016’da milli formayı giymişti. Deneyimli futbolcu, bu turnuvada performansıyla eleştirildi, ‘prim’ konusuyla gündeme geldi, duayen gazeteci Bilal Meşe’ye saldırdı ve etrafına küfürler yağdırdı. Arda, turnuva dönüşünde Barça’da yıldızlaşsa da, Türk halkına kendisini affettiremedi.

Kadro dışı kalmıştı 

Ernesto Valverde’nin gelişiyle sezon başında kadro dışı kalan ve yarım sezon futbol oynamayan milli oyuncu, devre arasında Başakşehir’e transfer oldu. Bu kararı nedeniyle ‘ailem’ dediği Galatasaray taraftarının bile tepkisini çeken Arda, İstanbul’da da futboluyla değil, davranışları ile gündeme geldi. Deneyimli futbolcu, son oynanan Sivas maçında yardımcı hakem Erdinç Sezertam’a fiziksel müdahalede bulundu. Kısacası Arda, nereden, nereye geldi...