Atletico Madrid'in Chelsea'yi final maçında 3-1 yenerek elemesiyle finale çıkmasının ardından Arda Turan'ın verdiği söz akıllara geldi.

Arda Turan, takımı Atletico Madrid’in Barcelona’yı devirip Devler Ligi’nde yarı finale kaldığı karşılaşmada sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Maç sonrası açıklamalarda yetenekli futbolcu, “Şampiyonlar Ligi’nde finale kalıp kupayı kaldırırsak, seremonide Galatasaray bayrağı açarım” sözlerini kullanmıştı.

Chelsea ağlarına bir gol bırakan ve takımı finale çıkan Arda bu maç sonunda da şöyle konuştu;

"Şampiyonlar Ligi finaline gitmek büyük bir şey ama önemli olan kazanmak. Çünkü o zaman anlamlı oluyor. Hayatta birinciysen birincisin, ikinciysen hiçbir şeysin. Bunun için çalışacağız. Ama çok şükür ki Allah bize bunu nasip etti. Her top, her saniye için çok çalışıyoruz, çok mücadele ediyoruz. Söylenecek çok bir şey yok, finale gitmek, buradan çıkabilmek önemliydi. Chelsea'ye herhangi bir galibiyet yetiyordu. Mourinho'nun yıllardır kendi sahasında çok az kaybetmişliği vardı."

Oyunun bir bölümünü Chelsea karşısında çok fazla arkada kabullendiklerini anlatan Arda, "Chelsea'nin uzun top yapacağını biliyorduk, biraz öne çıkınca, oyunu ele alınca işi çözdüğümüzü düşünüyorum. Geriye kalan bölümde biz daha iyi oynadık. Topa hakim olan taraftık" diye konuştu.

Yıldız futbolcu, performansıyla ilgili bir soruya, "Bizim sistemimizde benim işim organize etmek. Bazen iyi oynamayabilirim ama asla kötü mücadele etmem. Benim 90 dakika kötü oynamam bir şey değiştirmez. Bir hareket yapıp, bir iş yapıp oyunu değiştirebilirim. O yüzden benim iyi oynamam, kötü oynamam motivasyonumu düşürmez. Top da kaybedebilirim. Ama benim yapacağım bir iş Şampiyonlar Ligi finalini getirebilir" yanıtını verdi.

Her zaman Galatasaraylı olduğunu ve Galatasaray'ı çok sevdiğini belirten Arda Turan, dün sarı-kırmızılı taraftarlardan ve Galatasaraylı dostlarından çok sayıda mesaj aldığını kaydetti.

Milli futbolcu, Portekiz'in başkenti Lizbon'da oynanacak final maçıyla ilgili olarak da "Hayırlısı, Allah bize o sahaya kazasız belasız çıkmayı nasip ederse... Daha 24 gün var. Biz kazanalım da gol önemli değil. Takım oyunu oynuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.