Medipol Başakşehir'den ayrılan ve Barcelona ile sözleşmesi devam etmesine rağmen şu anda kadroda yer almayan Arda Turan, DHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Arda Turan, Galatasaray'a transferinden Fatih Terim'e kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

"BARCELONA'DA BENZER DURUMU YAŞADIM"

Halen futbolcusu olduğu Barcelona'da da benzer durumla karşılaştığını belirten Arda Turan, "Aslında Barcelona'da da buna benzer bir dönem olmuştu. O yüzden bu duruma tecrübeliyim. Şimdi tabii oğlum var, artık eşim ikinci çocuğumuza hamile, o yüzden, onlarla vakit geçiriyorum, spor yapıyorum ve biraz kafa dinliyorum. Gelecekte neler yapabileceğimi düşünüyorum. O yüzden bazen sizin için kötü gibi gözüken şeyler hayırlı olabiliyor, ben öyle hissediyorum bu anları. Bu anlar çok keyifli. Hamza'nın mutfaktan sesleri geliyor. Kendimi iyi hissediyorum açıkçası. Ailemle daha çok vakit geçiyorum, futbol izliyorum, futbolu kendi kafamda tartışıyorum. Daha fazla nasıl geliştirilebilir oyun, daha güzel nasıl olabilir diye düşünüyorum. O benim için bir avantaj oluyor. Zaman keyifli geçiyor" dedi.

"HAMZA ARDA'NIN FUTBOLA İLGİSİ VAR"

Oğlu Hamza Arda'nın da futbola merakı olduğunu söyleyen Turan, "Hamza'nın zaten ben Başakşehir'de oynarken de bir hediyesi vardı; Galatasaray topu.  Böyle bir fotoğraf da vardı, onu hiçbir bir yere koymadı. Annesi Hamza'ya 'Cimbom' demeyi öğretmiş. Tabii ki Galatasaraylı olmasını istiyorum, Galatasaraylı da olacaktır diye düşünüyorum. Fazla bir seçenek bırakmayacağım ona. Zaten kendi de görünce Galatasaraylı olacağını tahmin ediyorum. İlgisi de var futbola. Bahçede topu olduğunda ayağıyla oynatmaya çalışıyoruz. Bir gol oyunumuz var, beraber topa vuruyoruz, sonra beraber alkışlıyoruz ve bravo diye bağırıyoruz. Daha tabii çok küçük, 15 aylık ama en azından topa yavaş yavaş ayakla vurmaya başladı" şeklinde konuştu.

"ASİL ASLAN İSMİNİ ANNESİ KOYDU"

Yaklaşık 4 ay sonra 2'nci çocuklarını kucaklarına alacaklarını anlatan Turan, "Allah'ın hikmeti, bizim böyle bir düşüncemiz yok. Bazen işte sosyal medyada bazı şeyler çıkıyor işte çeşitli çeşitli, saçma saçma şeyler.  Eşimin hiç ağzımdan çıkmayan şeyler. Allah hayırlısını versin, sağlıklı evlat versin. İkinci çocuğumuz inşallah sağlıkla doğar. Sonrası kısmet nasip. Asil Aslan olacak ismi. İsmini eşim koydu. Hamza Arda'nın Hamza ismini koydum. Hiçbir zaman oğlumun adı Arda olsun istemedim ama eşim böyle bir şey tercih etti. İkinci çocuğumuzun ismini tamamen eşim koydu, öyle olmasını istedi. Açıkçası Aslan olması da hoşuma gitti. Asil de Arapça bir isim zaten. Benim de hoşuma gitti. Yani sonuç olarak Asil de ileride bu ismi duyduğunda, Galatasaraylı olduğunda bunu mutlaka sevecek. Yüzde 100 benim çocuklarım, ailem ve çevrem mutlaka Galatasaraylı olacaktır" diye konuştu.

"4-5 YIL DAHA ÜST DÜZEY FUTBOL OYNAYABİLİRİM"

Futbol yaşantısını sürdüreceğini ve fizik olarak kendisini iyi hissettiğini dile getiren yıldız oyuncu, "Futbol yaşantım tabii ki devam edecek. 33 yaşındayım ben ve daha çok oynayabileceğim dönemler olabilir. Başakşehir'e maddi anlamda fazla yük oluyordum. Göksel ağabey de tanıdığım bir dostum, bir büyüğüm. Birbirimizle karşılıklı olarak anlaşıp sözleşmeyi feshettik. Bundan sonra benim hayatımda 3, 4, 5 sene çok daha güzel futbol yaşantısının olacağını düşünüyorum. Ahmet ağabey (Bulut) ile de konuşuyoruz, sadece önemli olan doğru tercihi yapmam, nerede oynamam gerektiğini doğru bulmam. Kendimi iyi hissettiğim, mutlu olabildiğim yerde oynamak istiyorum. Çünkü açıkçası biraz son senelerde futbol oynamaya çalıştım, top oynamayı unuttum. Yani sevdiğim işi, sevdiğim hareketleri yapmayı, mutlu olmayı unuttum. Futbol oynarken çünkü o kadar çok futbol dışı gündem oldu ki bu beni birazcık yordu. O yüzden ilk hedef mutlu olabildiğim yerde futbol oynamak" ifadelerini kullandı.

"KONU GALATASARAY OLUNCA ŞART KOŞUL DÜŞÜNMEDİK, DÜŞÜNMEM"

Futbol hayatı boyunca konu Galatasaray olunca şartları hiç düşünmeden hareket ettiğini vurgulayan milli oyuncu, "Galatasaray olunca konular farklı; hayatım boyunca böyle oldu. Galatasaray dışındaki her konuda eşimle, ailemle, oturup maddi manevi şartları konuşacağız. Sadece konu Galatasaray olunca hayatım boyunca bir şart veya bir şey düşünmedik, düşünmüyoruz. Onun dışındaki her konuda şartları konuşuyoruz. Sezon sonu açıkçası tercihimiz yurt dışından yana kullanacağız" dedi.

"BİR GÜN ÇAĞRILIRSAK GALATASARAY'A GİDERİZ, ÇAĞIRMAZLARSA DA BAŞIMIZIN ÜSTÜNE"

Turan, "Galatasaray iyi giderken ve toparlanmışken herhangi bir şey söyleyip de Galatasaray içinde bir polemik, bir gündem olsun istemiyorum. O yüzden zaten Galatasaray ile ilgili bir gün gelişme olursa Galatasaray'ın hocası Fatih Terim, kendisini çok seviyorum, Galatasaray'ın başkanı da çağırırsa gideriz, çağırmazlarsa da her şey başımızın üstüne" diye konuştu.

"FALCAO'NUN BURAYA GELMESİ İÇİN ONUNLA KONUŞTUM"

Galatasaray'ın Kolombiyalı golcüsü Radamel Falcao'dan da övgüyle bahseden Arda Turan, şunları söyledi:

"Falcao gördüğüm en özel forvetlerden biri, bunu ilk yarıda sakatken veya biraz formsuzken de söylemiştim. Açıkçası buraya gelmesi için de onunla telefonda konuştum. Çünkü Ahmet Bulut da bu işin içindeydi, o yüzden birkaç kere telefonda konuştum ve bunun olmasını istiyordum. Gördüğünüz gibi gerçekten çok özel bir futbolcu, bir forvetin yapması gereken bütün hareketleri yapıyor. Geçen maçta da hem gol attı, hem de asist yaptı. Golü koklayan, bilen, özellikle o alanda çok etkili olabilen özel bir oyuncu. Burada da görüşüyoruz. Doğum günümde beraberdik. Sağ olsun davetimi kırmadı, eşini de çok seviyorum, çocuklarını da çok seviyorum. Onun o parlama döneminde biz de aynı takımı paylaştık, başarıları beraber elde ettik. İhtiyacı olduğu zaman Galatasaray'a geldiği için ve eski arkadaşım olduğu için Falcao'ya daha bir özel davrandım ama ben aynı ilgiyi Adriano'ya da gösterdim, buraya gelen Diego Ribas'a da gösterdim. Eski arkadaşlıklarımı hep korumaya çalışmışımdır. Bana bir gün iyilik yapanı bir ömür boyu unutmam ben zaten huy olarak. Falcao zaten bir desteğe ihtiyacı olan bir oyuncu değil, sağlıklı olduğunda gerekeni yapabilecek seviyede bir oyuncu."

"GALATASARAY İÇİN SAHADA OLAMAZSAM GİDER TRİBÜNDE OLURUM, O YÜZDEN KIRGINLIK OLMAZ"

Galatasaray'a herhangi bir kırgınlığının söz konusu olmadığını kaydeden Arda Turan, "Bazen bir şeyi çok severseniz; kırgınlık bu işte yaşayacağımız en son duygu olur. Kırgınlık Galatasaray'a karşı benim yaşayacağım en son duygu. Neyin kırgınlığı olacak. Sahada olamazsak gideriz hafta sonu maçı izleriz. Yani çocuğumuz Galatasaraylı olur. Kaptanlığını yaptım, orada yetiştim, ekmeğini yedim, suyunu içtim. Benim için kırgınlık diye bir duygu yok. Bütün verilen kararlara saygı duyuyorum" diye konuştu.

"FATİH HOCAYLA BABA-OĞLU İLİŞKİMİZ VAR, BENİM İÇİN DE EN ÖNEMLİSİ BU"

Devre arası transfer döneminde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile görüşmesine de değinen Turan, şunları kaydetti:

"İnanın bana hocayla benim aramda konuştuklarım sadece bir baba-oğul, ağabey-kardeş gibi konuşmaydı. Transferle ilgili ya da gel-git ile ilgili konuşmadık. Böyle şeyleri söyleyemeyiz zaten hocaya, utanırız yani bir saygısızlık olmasın, başka bir şey olmasın diye konuşmayız. Güzel bir ortamda baba-oğul gibi bana destek veren, hani birbirimizi toparlayıcı bir konuşmaydı, onun dışında başka bir şey yoktu. Sonrasında Sayın Başkanımız böyle yani böyle uygun gördü. Zaten yazılı açıklamamda da belirttim, sonuna kadar saygılıyım. Galatasaray ne zaman bize hizmet et derse biz gider o zaman hizmet ederiz, hangi şartta, ne şekilde isterlerse. Fatih hocayla görüşmem; hocam nasılsın, iyi misin, başarılar, konuşmasıydı. Biz böyle konuları utanırız konuşmaya. Hoca da sağ olsun basında gerekeni söylediği için böyle şeyleri konuşmaya gerek yok. Hoca ile ilişkimiz bir baba-oğul, ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde devam ediyor. Bu olayların arasında benim için en önemli ve beni en çok mutlu eden şey bu ve başka bir şey istemiyorum."

"GALATASARAY TARAFTARINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Galatasaray'ın devre arasında transfer gündeminde isminin geçmesinden sonra sarı kırmıızlı taraftarların verdiği destekten sonra yaşadığı sevinci dile getiren Turan, "Bir sürü Galatasaray taraftarı var. Mesela onlarla bazen konuştuğumda Arda sana şundan dolayı kırgınız, diyorlar. Ben diyorum ki ama benim özel hayatım ve sonra kendi kendime düşününce şunu anladım; beni o kadar kendileri gibi görmüşler ki. Normal hayatta bir futbolcuyu yakın almayacakları şeyler için bana kırılabiliyorlar. Bu benim onlar için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. 10 dakika, 15 dakika konuştuğumda kırgınlıkları atlatıp gerçek eski sevgiye dönebilir. Bazıları bunu kendi içlerinde görerek olayları daha iyi analiz ederek anlayabiliyor, bazılarına da anlatmak zorunda kalabiliyorsun. Bu çok normal bir şey ama Galatasaray taraftarına çok teşekkür ediyorum. Hâlâ beni çok önemli ve değerli hissettirdiler o yüzden söyleyeceğim şey, çok teşekkür ederim. Galatasaray taraftarına da yakışan bir davranış olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Haber kaynağı: DHA