Dostluk İçin Futbol Projesi 23 - 25 Mayıs tarihleri arasında Avrupa'nın önde gelen futbol kulüplerinden genç sporcuları Lizbon'da bir araya getirecek. Projeye Türkiye'den Galatasaray U14 Takımı katılıyor. Sarı kırmızılı oyuncular Arda Turan'ın da forma giydiği Atletico Madrid ile Real Madrid arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi finalini de izleyecek.

Bir Rus enerji firmasının çocuklara yönelik uluslararası sosyal sorumluk projesi olarak gerçekleştirdiği Dostluk İçin Futbol, Avrupa'nın 16 ülkesinin önde gelen spor kulüpleri ve okullarından 12-14 yaş arası genç oyuncuları 23-25 Mayıs tarihleri arasında Lizbon'da bir araya getirecek.

Türkiye'den Galatasaray'ın U14 Altyapı takımının katılacağı projeye Avrupa'nın köklü spor kulüplerinden Chelsea (İngiltere), Schalke 04 (Almanya), Lazio (İtalya), Benfica (Portekiz), BATE (Belarus) ve Crvena Zvezda'dan (Sırbistan) da genç sporcular katılıyor.

Projede yer alan kulüplerinin ortak özelliği, üstün başarıları ve şampiyonluklarına ek olarak, her yıl sahaya yeni ve başarılı oyuncular çıkarmalarını sağlayan çocuk ve gençlere yatırım yapmaları.

BECKENBAUER'İN HİMAYESİNDE DOSTLUK İÇİN FUTBOL FORUMU

Spora karşı duydukları sevgiden yararlanarak genç kuşaklar arasında diğer kültür ve uluslara saygı, eşitlik ve sağlıklı yaşam tarzı gibi değerlerin gelişmesini amaçlayan Dostluk İçin Futbol projesi çerçevesinde 24 Mayıs'da Lizbon'da 2'inci Uluslararası Dostluk için Futbol Çocuk Forumu düzenlenecek.

Ünlü futbol efsanesi Franz Beckenbauer'ın himayesinde yapılacak forum programında, çocukların profesyonel futbol oyuncularıyla iletişime geçme, kendilerini bir futbol turnuvasında test etme ve rakiplere saygı ve hoşgörü gibi genç kuşaklar için önem taşıyan konularda tartışma fırsatı bulacağı etkinlikler yer alıyor.

Forumun ardından Dostluk İçin Futbol projesi katılımcıları, 24 Mayıs'ta Lizbon Benfica Stadyumu'nda gerçekleşecek UEFA Şampiyonlar Ligi final maçını izleyecek.