Son La Liga şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi finalisti Atletico Madrid takımının en önemli kozlarından birisi olan milli futbolcu Arda Turan, Soma için oynanacak dostluk maçı öncesi basın mensuplarının karşısına geçti.

Galatasaray'ın Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden ailelere bağışlanacak özel maçta yarın İzmir Atatürk Stadyumu'nda karşılaşacağı Atletico Madrid'in teknik direktörü Diego Pablo Simeone ve eski kaptanımız Arda Turan bir basın toplantısı düzenledi.

Galatasaray'ın geçmişte de önemli bir rakipleri olduğunu belirten Diego Simeone, iyi bir hazırlık dönemi geçirmek istediklerini ve yarınki karşılaşmayı çok önemsediklerini ifade etti.
 
Simeone, Arda Turan'la ilgili bir soru üzerine, "Arda'nın kapasitesi, tekniği ve doğal yeteneğinden dolayı takım oyununa katkısı çok fazla" dedi.
 
Soma'daki maden faciasında ölenlerin yakınlarına biraz olsun katkı verebilmenin kendilerini mutlu edeceğini belirten Simeone, Atletico Madrid kadrosundaki değişim için ise "Başarı yakalayan takımlarda böyle değişikliklerin olması normal. Ekonomik olarak iyi durumda olan kulüpler de oyuncularını satabilirler. Önemli olan yeni ekiple tekrar konsantre olup, elimizden gelen başarıyı sergilemeye çalışacağız" dedi.
 
Arjantinli teknik adam, "Türkiye'de çalışmayı düşünür müsünüz" şeklinde soruya da "Neden olmasın? Arda Turan'ın referansıyla Türkiye'de bir takımda çalışabilirim" cevabını verdi.

"Böyle karşılanmak onur verici"
 
Daha sonra sözü alan Arda Turan ise, havalimanında "Kaptan Arda Turan" şeklinde karşılanmasıyla ilgili Galatasaray'da yetiştiğini ve büyüdüğünü belirterek, "Böyle şeyler duymak onur verici. Bizi karşılayan taraftarlara teşekkür ediyorum. Hazırlık maçı da olsa kolay değil. Biz her maçı kazanmak için oynuyoruz. Duygusal olarak zorlansam da, en ciddi şekilde oynayacağız. Ayın 19'unda önemli bir finale çıkacağız. O nedenle kazanmayı alışkanlık hale getirmemiz lazım" dedi.
 
Atletico Madrid olarak farklı bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Arda Turan, şöyle konuştu: "Dünyanın en iyi takımı olma yolunda ilerliyoruz. Bu sistemin bir parçası olduğum için bireysel olarak da çalışmam gerekiyor. Türk futbolculara bir an önce Avrupa'ya gitmelerini tavsiye ediyorum. Sporda ve futbolda temsil edilmemiz gerekiyor. O nedenle genç oyuncuların bir an önce yurt dışına çıkmaları gerekiyor."
 
Arda Turan, kötü olaylarla ilgili konuşmanın çok zor olduğunu belirterek, öncelikle vefat eden foto muhabiri Erkan Koyuncu'ya Allah'tan rahmet ve ailesine başsağlığı dilediğini söyledi. Soma'daki maden faciası için iyi dileklerine devam etiğini kaydeden Arda Turan, "Onlar için buradayım, bu konuda yardımcı olan Atletico Madrid'e de teşekkür ediyorum. Yaraları sarmak için buradayız. Artık Türkiye'deki kötü olaylar unutulmuyor, hep birlikte toparlanmaya çalışıyoruz. Daha duyarlıyız ama ölümlerin ardından konuşmak çok zor" dedi.
 
Arda Turan, Galatasaray taraftarı olduğunu ve yeni sezon için iyi niyet dileklerini söyleyebileceğini belirterek, "Galatasaray'ın şampiyon olmasını çok isterim" dedi. Arda Turan, takımda olmadığı için sarı kırmızılı ekipte teknik direktör değişikliği konusunda bir yorum yapamayacağını sözlerine ekledi.

Simeone'den Arda'ya övgü

Simeone, Arda'nın takıma katkısı ile ilgili olarak "Arda çok yetenekli ve teknik kapasitesi çok yüksek. Bizim için farklı bir oyuncu. Sistemin önemli bir parçası da o" dedi.

Diego Simeone, takımdan önemli birkaç ismin ayrılmasıyla ilgili sorulan soru üzerine, "Başarıyı yakalayan takımlarda bu tarz değişiklikler normal karşılanmalı. Ekonomik anlamda güçlü olan takımlar da bazen takım içinde değişiklikler yapabiliyor. Önemli olan yeni ekiple konsantre olup, ekibi toparlayıp başarılı sonuçlara imza atmaktır" diye konuştu.