Galatasaray’da geçen sezon yaşanan sıkıntının tekrarlanmaması adına Arena Stadı’nın zemini için alarm verildi... Arena Stadı’nda yeni sezon öncesi 1 ay boyunca zemine basmak yasaklandı...

Ülkemizde yapılan U-20 Dünya Kupası sonrasında zeminin büyük zarar görmesi yöneticileri harekete geçirdi. Geçen sezon şampiyonlar ligi’ndeki Cluj ve Schalke maçlarında zemin faciasıyla karşı karşıya kalan G.Saray’da, yıldız oyuncuları isyan ettiren kötü saha şartlarının tekrarlanmaması için sıkı bir çalışma başladı. Ligin bitiminin ardından U-20 Dünya Kupası için Arena’da 16 günde tam 12 maç ve 5 antrenman yapıldı. Ocak ayında bakım gören stadın zemini yıprandı.

KONSER TEKLİFLERİ REDDEDİLDİ

Bu durum Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve teknik direktör Fatih Terim’i tedirgin etti. Organizasyondaki final maçının ardından harekete geçildi.
Galatasaray’ın stat işlerini yürüten firma tarafından Arena Stadı’na Azerbaycan, Özbekistan ve İrlanda’dan özel mühendis ile uzmanlar getirildi. Kulübe gelen yüksek bedelli konser ve aktivite tekliflerine ise red cevabı verildi.

Uzmanların kararı ile Arena’ya 1 ay boyunca adım dahi yasaklandı. Zemine tedavi uygulayan uzmanlar dışında Galatasaray’ın sezonun ilk haftasında Gaziantepspor ile oynayacağı maça kadar kimse giremeyecek.

ÇİM UZMANLARI KOLLARI SIVADI

Arena zeminindeki çim örtünün yüzde 65’i korunuyor. Çimlerin köklerini salıp, direncinin yükselmesi adına tedavi yapılıyor. Aynı zamanda Özbekistan, İrlanda ve Azerbaycan’dan gelen uzmanlar yeni çim ekimi ve ekilmeyen gübreleri de zemine seriyor.

Uygulanan güneş ışığı ile de köklerin salıp direncinin artması adına Celtabet çimler daha da güçlendiriliyor. Sezon açılışına kadar Arena zemini onarımda olacak. Lig başladığında da sorunsuz bir zeminde G.Saray mücadele edecek.