Galatasaray'ın eski yıldızı Arif Erdem, Radyospor'dan Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.
 
Erdem, "Bayramın gelişi arifeden bellidir derler. Lig'deki inişli çıkışlı grafiği Chelsea maçında yaşadı. Geriye düşebilirsiniz; ama reaksiyon vermeniz gerekir. Pozisyonu yok. Oysa Galatasaray'ın en önemli özelliği reaksiyon vermesi-dir. En aşağı 2-3 pozisyon bulmalısın. Böyle elenebilecek bir Chelsea yakalamışken, Galatasaray gibi oynasaydı, turu alabilirdi. İki tane isim vardı. Muslera ve Melo, bunlara ayak uyduran kimseyi göremedik" dedi. 
 
MOURINHO DOĞRU SÖYLEDİ, M.CITY'İ ZORLA ŞAMPİYON YAPTI
 
Mourinho'nun, Mancini'ye yönelik, "Sürekli değişiklik yapıyor, onun anlayışını çözmek zor" açıklamasıyla ilgili olarak Erdem, "Mourinho haklı. Doğru bir şey söylemiş. İngiltere Primier Ligi'nde Manchester City'i zorla, son saniyelerde şampiyon yaptı. O kadar futbolcu aldırdı, çok iyi oyunculara rağmen, son saniyede şampiyon yaptı. Hidink, Milli Takım'a gelmek istemiyor. Yalvar yakar bir sürü para vererek getirdik. Mancini de bunun bir örneği" şeklinde konuştu. 
 
G.SARAY'DAKİ GELECEĞİNİ PARLAK GÖRMÜYORUM; BIRAKIP İTALYA MİLLİ TAKIMI'NA GİDER 
 
Arif Erdem, "Mancini'nin Galatasaray'daki geleceğini çok parlak görmüyorum. Ama kulüp kontratının gereklerini yapmak zorunda. Zaten Mancini, İtalya Milli Takımı'nın teknik direktörü olmak istiyor. Olduğu takdirde direkt basıp, gider. Kontrat imzaladığında da böyle bir madde koydurttuğu söylendi. Ne kadar doğru bilmiyorum. İtalya'dan teklif geldiği anda, direkt Galatasaray'ı bırakıp gider" dedi. 
 
DROGBA TEK BAŞINA CHELSEA'Yİ Mİ YENECEK, GENÇLEŞTİRECEĞİZ DİYORSANIZ, BU DROGBA'YLA OLMAZ 
 
"Chelsealilerin Dider Drogba'nın sevgi gösterisinde bulunması, yıldız futbolcunun performansını etkiledi" yorumu için ise Erdem, "Böyle olduğunu sanmıyorum. Oranın sevgilisi haline gelmiş. Ona sevgi gösterilmesi çok normal. Drogba tek başına Chelsea'yi mi yenecek. Ne yapabilirdi? Drogba 36 yaşında, futbol kollektif bir oyun. Herkes işini yaparsa Drogba'da işe yarar, Selçuk da. Ama 11 tane oyuncunun 8'i iş yapmazsa, 3 tane Drogba olsa ne yazar. Drogba burada olması, Katar ya da ABD'ye gider, iki sene istediği paralara oynar. Siz ben yapılanmaya gidiyorum, genç takım olacağım diyorsanız. Zaten bunun Drogba'yla olması mümkün değil" ifadelerini kullandı.
 
BİZ 2-0 GERİYE DÜŞSEK BİLE MAÇI ÇEVİRİYORDUK; ŞİMDİ 0-0 GİDEN MAÇTAN UMUTLU DEĞİLİZ 
 
Arif Erdem, "Bizim dönemimizde oynayan oynamayan herkes mücadelenin parçasıydı. Biz geriden gelip çok şampiyonluk aldık. Ali Sami Yen'de 2-0 geriye düşssek bile taraftarımız o maça alacağımız biliyordu. Bugünkü takım 0-0 giden maçta bile kazanacak duygusu vermiyor. Bu ışık yok. 9 maç kaldı, 8 maç geridesin. Gerçekçi bakmak lazım" dedi.  
 
FATİH TERİM OLSAYDI YORUMU DOĞRU DEĞİL 
 
"Fatih Terim olsaydı, Galatasaray, motivasyonla maçı çevirirdi" yorumları için ise Arif Erdem, "Böyle bir yorum doğru değil. Mancini de, 'Real Madrid'ten 6 tane yediniz. Takımın başında Terim vardı' dese ne diyeceksiniz. Ama kimse inkâr edemez, Fatih Terim'in artıları, oyuncular üzerindeki etkisi, disiplini, baskısı tabii ki her zaman olumludur. Önemli olan takımın özverisidir. Mancini ya da Fatih Terim oynamıyor ki" şeklinde konuştu.