Eski milli futbolcu ve teknik direktör Arif Erdem,  adının başka takımlarla anılmasını istemediği için futbolu erken yaşta Galatasaray'da bıraktığını söyledi. Erdem, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Büyük Adımlar Projesi"  kapsamında düzenlenen "Hayallerin Tecrübeyle Buluşması" konulu panele konuşmacı  olarak katıldı. 
 
İnönü Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi ve Esenevler Anadolu  Lisesi'nden öğrencilerin katılımıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferan  Salonu'nda gerçekleştirilen panel, Galatasaray ve milli takımın unutulmaz golcüsü  Arif Erdem'in futbol kariyerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı. 
 
Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğündeki panelde gençlere tecrübelerini  aktaran eski milli futbolcu, başarılı bir öğrenci olmadığını belirterek,  "Okuyanla okumayan arasında dağlar kadar fark var. Sakın benim gibi olmayın"  tavsiyesinde bulundu. 
 
Erdem, çocukluk döneminde ailesinin gelir durumunun iyi olmadığını  dile getirerek, eve maddi anlamda bir şeyler götürmek zorunda olduğu için  tercihini futboldan yana kullandığını ifade etti. Gençlerden mutlaka bir spor branşıyla ilgilenmelerini isteyen  Galatasaray'ın efsane golcüsü, "Spor, insanları kötü alışkanlıklardan korur.  İnsanların sağlıklı yetişmesini sağlar. Hangi branş olduğu önemli değil ama  kesinlikle spor yapın" dedi. 
 
Erdem, futbolculuk kariyerini 33 yaşında noktaladığını hatırlatarak,  "Daha farklı kulüplerde 3-4 sene daha futbol hayatımı devam ettirebilirdim. Ancak  Galatasaray'a 15 yıl hizmet etmiş birisi olarak adımın başka takımlarla  anılmasını istemedim. O yüzden genç yaşta futbolu bıraktım. İyi de yaptığımı  düşünüyorum" diye konuştu. 
 
"Ne güzel atıyordun" 
 
Erdem, futbolculuk döneminde oluşan "kendisini yere bırakır" imajının  ise iki nedenden kaynaklandığının altını çizerek, şöyle devam etti: "Öncelikle çok süratli bir oyuncuydum. İkincisi ise İstanbulspor ile  bir maçımız vardı. Beşiktaş ile şampiyonluk mücadelesi veriyorduk. İstanbulspor  ile oynadığımız maç 2-2 devam ederken, son saniyelerde rakip oyuncu ayağını gırtlağıma kadar kaldırdı. Ondan kaçayım derken yere düştüm. Elimin baş parmağı  çime takıldı, dirseğimden ses geldi. Bir baktım ki hakem 35 metreden penaltı  verdi. 'Allahım ben ne yaptım' diye düşündüm. O günden sonra da nereye gitsem,  'ne güzel atıyordun' kendini yorumlarıyla karşılaştım." 
 
Teknik direktörlük hayatıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Erdem,  "Tekrar teknik direktörlük yapmayı düşünüyorum ama ilerleyen zamanda. Şu an  beklemedeyim" ifadesini kullandı. Arif Erdem, söyleşinin ardından öğrencilere imza dağıttı.