Galatasaray’ın hocası ilk kez Sivasspor karşısında denediği 3-5-2 sisteminde rakibe çok sayıda pozisyon vermelerine rağmen ısrar edecek. Prandelli’nin, Melo ve Sneijder’in görev bölgelerini değiştirerek ortaya çıkardığı sürpriz dizilişin futbolcular tarafından kabul gördüğü ifade edildi.
 
Galatasaray’da, Sivasspor maçında çok tartışılan sistem ve oyuncu yerleşimi bundan sonra da devam edecek.
 
Sivasspor karşılaşmasının ardından bir saatlik oyundan memnun kaldığını dile getiren Teknik Direktör Cesare Prandelli’nin, Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal ile İngiltere’de oynayacakları kritik maçta da 3-5-2 şablonu üzerinde duracağı belirlendi.
 
Buna göre sarı-kırmızılı takım, Londra’da yine 3’lü savunmayla oynayacak. Defansın ortasında Melo, sağda Chedjou solda da Semih Kaya görev yapacak. Sneijder ise savunmadan gelen ilk topu alarak ataklara yön verecek.
 
Prandelli’nin özellikle takımın oyunu geriden kurma konusunda yaşadığı problemin önüne geçmek için aldığı bu önlemin ilk maçta kısmen de olsa meyvesini vermesi, önümüzdeki döneme de ışık tuttu. İtalyan teknik adamın, Melo ve Sneijder’i geriye çekerek yarattığı yeni düzenin futbolcular tarafından da kabul gördüğü kaydedildi. Prandelli, 5’li orta sahada kanatlarda oynayan Tarık ve Veysel gibi isimlerden top rakipteyken defansif olarak ekstra çaba göstermelerini istiyor.
 
Özel çalışma yapılacak
 
Sivas maçında rakibe verilen çok sayıda pozisyonun kendileri için ciddi bir uyarı niteliğinde olduğunu kabul eden İtalyan çalıştırıcı, yeni formasyonun hücumda önlerini açtığını, ancak savunmayı oturtmak için sistem üzerinde biraz daha çalışmaları gerektiğini dile getirdi.
 
Sarı-kırmızılı teknik adamın bu nedenle Arsenal maçına kadar 3-5-2 sisteminin defansif zaafiyetlerini yeniden ele alarak, oyuncularına özel çalışmalar yaptıracağı vurgulandı.