Galatasaray'da 11 yıllık dönemi Cesare Prandelli’nin raporu ile sona eren ve 26 kişilik Avusturya kamp kadrosunun dışında kalan Sabri, ayrılık kıvılcımını ateşledi. İtalyan hocanın İstanbul’a ayak bastığı 7 Temmuz Pazartesi günü kendisini Florya’da karşılayan tek oyuncu olan Sabri, Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'ün haberinde, bu kararın altında ise Prandelli’nin imzasının olmadığının altını çizdi.

Tesislere bile gitmedi

Roberto Mancini’nin tavsiyeleri ve yönetime sunduğu raporu dikkate alan Cesare Prandelli, 3 günlük yoğun mesai sonrası Sabri ile birlikte birçok futbolcuyu kadronun dışına itti. Önceki gece Sabri’yi arayan idari menajer Cenk Ergün, “Sabah sizi tesislere bekliyoruz. Bir konuda açıklama yapacağız” dedi. Bu çağrı 9 futbolcuya iletildi.

Bu durum üzerine bir araştırma yapan Sabri, kadro dışı kaldığı bilgisini edindi. Çok sinirlenen Sabri, telefonda davet edildiği toplantıya da kampa götürülmeyeceği için katılmadı. 17.00’deki idmana da çıkmayıp tesislere adım atmadı.

Bir yıl daha sözleşmesi vardı

Kendisini arayan dostları ile konuşan Sabri’nin, “Bu 3 gün içinde Prandelli’nin aldığı bir karar olamaz. Kaldı ki, geçen sezonun sonunda iyi bir performans sergiledim. Galatasaray benim tapulu malım değil. Yıllarca kaptanlık yaptım. Ayrılığın bu şekilde olması beni kırdı. Böylesi yakışmadı. Artık mesaj alındı. İsterlerse sözleşmemi feshetsinler. Artık kal deseler de kalmam” dediği belirtildi. 

Bir yıl daha kontratı olmasına karşın Mancini’nin tavsiyeleri ve Prandelli’nin raporu ile Sabri’nin kamp kadrosuna alınmadığı bilgisi de kulüp tarafından duyuruldu.

İtalyan usulü kıyım!

Roberto Mancini’nin tavsiyelerine itibar eden Cesare Prandelli, Sabri dışında 9 oyuncunun daha kalemini kırdı. Galatasaray’da toplam 10 isim kadro dışında kaldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, kaptan Sabri Sarıoğlu dışında 26 kişilik kamp kadrosuna 9 oyuncuyu daha çağırmadı. 

Mancini’nin kara listeye aldığı lejyonerlere Prandelli tarafından da onay verilmedi.

Emmanuel Eboue, Dany Nounkeu ve Lucas Ontivero, Avusturya’daki kampta yer almayacak. Üç futbolcuya “Kendinize kulüp bulun” talimatı verildi. Lucas Ontivero kiralık, diğer iki oyuncu ise bonservisi ile takımdan gönderilecek.

Umutlar tükendi

Prandelli, bir şans daha vermesi beklenen Engin Baytar için de Mancini’nin raporuna itibar edip geçen sezon kara listede yer alan oyuncu ile birlikte Gökhan Zan’ı da çalışmak istediği oyuncuları adının geçtiği listeye eklemedi.

Ayrıca Yiğit Gökoğlan, Sercan Yıldırım ve devre arasında alınan Endoğan Adili, Kaan Baysal ile birlikte toplam 10 futbolcu kadro dışı bırakılarak tasfiye edildi.

BEŞİKTAŞ'TAN SABRİ AÇIKLAMASI