Galatasaray'ın yılan hikayesine dönen sol bek takviyesi transferin son günü mutlu sonla bitti ve Yuto Nagatomo İnter'den kiralandı. Ancak sarı-kırmızılılar Nagatomo'yu geçici çözüm olarak görüyor. İnter kiralık sözleşmeye zorunlu satın alma opsiyon maddesi koydurmak istese de Galatasaray'ı ikna edemedi.

Fatih Terim'in uzun vadeli planlarında sol bek olarak Kwadwo Asamoah'ı düşünen sarı-kırmızılılar bu sezonu Nagatomo ile tamamlayacak. Sezon bitimi de, Juventus ile sözleşmesini uzatmayıp Galatasaray'a 3 yıl için 'Evet' diyen Asamoah transfer edilecek.

ASAMOAH'IN MENAJERİ GETİRDİ

Haziran ayında bedavaya geleceği için 2.5 milyon Euro imza parası almaya hazırlanan Asamoah'la 3 yıllık sözleşme imzalanacak ve sezon başına 2.5 milyon Euro garanti para ödenecek. Galatasaray'la uzun süredir iletişimde olan Asamoah'ın menajeri Federico Pastorello Türkiye haklarına sahip olduğu Nagatomo'yu 4 aylığına sarı-kırmızılılara getirdi.

24 SAATTE 4 HAMLE

Badou Ndiaye'yi 16 milyon Euro'ya Stoke City'ye satan Galatasaray bu transferde 9 milyon Euro'yu peşin olarak kaldı. Ndiaye'nin bonservisinden kalan 7 milyon Euro'nun bankada kırdırılacağı öğrenilirken, sarı-kırmızılı kulüp son 24 saatte şu hamleleri yaptı:

1- Eski başkan Dursun Özbek döneminde birikmiş 22 milyon TL'yi bulan vergi-SGK borcu kapatıldı ve Nagatomo'nun lisansı çıkartıldı.

2- Ekim ayından beri maaşları ödenmeyen futbolculara 9 milyon Euro'luk ödeme yapıldı.

3- Alacakları büyük ölçüde kapanan futbolcular UEFA'ya gönderilecek borçsuzluk kağıdına imza attılar ve FFP tehlikesi ortadan kalktı, yeni yönetim rahat bir nefes aldı.

4- Basketbol takımının hesabına 750 bin Dolar yatırılarak basketbolcuların serbest kalması önlendi.