Devre arası transfer döneminde Çin'in Shanghai Shenhua takımından Galatasaray'a transfer olan ve sergilediği performansla kalitesini bir kez daha kanıtlayan Didier Drogba, yeni sezonda da taraftarın en güvendiği isimlerden olacak.

Galatasaray taraftarını Didier Drogba'nın performansında sevindiren bir nokta da Fildişili oyuncunun kariyerinde mücadele ettiği takımlarla her geçen sezon daha iyi bir performans sergilemesi yatıyor.

Shanghai'den önce Chelsea, Marsilya ve Piabet Guingamp formaları giyen Fildişili oyuncu bu takımlarda geçirdiği ikinci sezonlarda çok daha başarılı bir grafik çizdi.

GUINGAMP'DA İKİNCİ SEZONDA EN SKORER İSİM OLDU

2001/2002 sezonunda Le Mans'dan Guaingamp'a transfer olan yıldız oyuncu, ilk sezonunda sadece 11 lig maçında forma giyerken 3 gol atabildi. Kırmızı-siyahlı ekipte geçirdiği ikinci sezonda ise oynadığı 34 lig maçında 17 gol atarak takımının en skorer ismi olma başarısını gösterdi.

BİR SEZONDA TARİHE GEÇTİ

Guingamp'da geçirdiği başarılı iki sezonun ardından Marsilya'ya transfer olan Drogba, Fransız devinde sadece bir sezon oynadı. Tek sezonda Marsilya tarihine adını yazdıran Fildişili oyuncu, ligde 17 gol atarken, ligin takımını seçildi ve aynı zamanda Fransa'da ''yılın futbolcusu'' ödülünün de sahibi oldu. O sezon UEFA Kupası finalini kaybederek turnuvada ikinci olan Marsilya'da Drogba UEFA Kupası'nın da en golcü oyuncusu olma başarısını gösterdi.

CHELSEA'DE ASIL PATLAMA İKİNCİ SEZONDA

Marsilya'da Jose Mourinho'nun isteği üzerine Chelsea'nin transfer ettiği Didier Drogba mavi-beyazlı ekipte ilk sezonunda ligde 10 gol, 5 asistlik bir performans sergilerken, ikinci sezon bu başarısının çok daha üzerine çıktı.

2005/2006 sezonunda Fildişili yıldız ligde 12 gol atarken, takım arkadaşlarına da 11 gol pası vererek, Chelsea'nin Premier League şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu.

GALATASARAY'I DA SALLADI

Galatasaray'da da çok kısa bir dönem forma giymesine rağmen Didier Drogba, gelen şampiyonlukta ve Şampiyonlar Ligi'nde elde edilen başarıda büyük rol oynadı. Ligde sarı-kırmızılı forma ile 5 gol atıp, 6 tane de gol pası veren yıldızın bu ve geçmişteki performansı sarı-kırmızılı taraftarlar için de gelecek sezon adına umut oldu.

1 Temmuz'da yeni sezon hazırlıklarına başlayacak Galatasaray'da Didier Drogba birçok taraftar adına yeni bir transfer gibi görülürken, Fildişili yıldızdan yeni sezonda da çok şey bekleniyor.

HABER: Gökmen OLGUN