Ünal Aysal’ın Fatih Terim operasyonu sonrasında G.Saray İtalya’da ne yapacaktı? Bu sorunun yanıtı belli; G.Saray Torino’da aslanlar gibi mücadele edip, Juventus Arena’da galibiyeti kaçırdı.

Maç öncesinde takıma motivasyon konuşması yapan Aysal da çok mutluydu. Asıl mutlu olansa sadece 2 günlük idmanla G.Saray’ın başında Şampiyonlar Ligi maçına çıkan ve Juventus gibi bir Avrupa devinden 1 puan alan Mancini’ydi. İtalyan teknik adam, ilk maçındaki performans nedeniyle oyuncularına övgü yağdırırken, önemli mesajlar verdi:

"SAHADAKİ TAVRINIZDAN MEMNUNUM"

“Bütün takıma özel olarak teşekkür ediyorum. Benim ilk maçımda önemli bir skor elde ettik. Sonuçtan daha da önemli olan hepinizin çok karakterli oynamanız ve karakterinizi ortaya koymanız. Bu tarz kritik maçlarda oyuncu grubunun tavrı önemlidir. Bu tavrınızdan ve mücadelenizden memnunum. Hepinizi kutluyorum. Çok işimiz var, bunun için çok çalışacağız.”

"KÜSMEYİN, HERKESE FORMA VERİRİM"

Roberto Mancini, bu sözlerin ardından asıl bombayı patlattı. Tecrübeli İtalyan antrenör, takıma ve özellikle Torino’da yedek kalanlara şu mesajı verdi: “Bakın, bu sezon 3 kulvarda mücadele ediyoruz. Yolumuz çok uzun. Ve bu uzun zaman diliminde zaman zaman hepinize ihtiyacım olacak. Bu nedenle kimse küsmesin, mücadele etsin. Formayı herkese vereceğim.”

MANCİNİ NELERİ DEĞİŞTİRDİ?

1 - Çift forvetli sistemden teke geçti. Drogba daha fazla sorumluluk aldı. 
2 - Orta sahada Melo-Selçuk çift ön libero gibi oynadı. 
3 - Sistem 4-2-3-1’e dönünce Sneijder da gizli forvet gibi oynadı. 
4 - Albert Riera ve Bruma’yı iki kanatçı olarak deneyip yeterli verim aldı. 
5 - Chedjou ve Gökhan Zan yıldızlaşırken iki oyuncu güven kazandı. 
6 - Hakan’ı kaptan çıkardı, sol bekini ilan etti.

Akşam