Ligin başından beri en istekli futbolunu sergileyen Sarı-Kırmızlılar, son bolumde zorlansa da Sivasspor'u 2-1 ile geçti 


Oynanan etkisiz futbolla birlikte yapılan puan kayıpları ve seçim süreciyle sarsılan Galatasaray, Süper Lig'in 4. haftasında Sivasspor ile karşılaştı. Bu maçta alacağı galibiyet ile Devler Ligi'nde oynanacak olan Arsenel maçı öncesi moral depolamak ve camiadaki olumsuz havayı bir nebze olsun dağıtmak isteyen Galatasaray, son dakikalarında zorlandığı Sivas karşılaşmasından istediği sonucu almayı başardı. Sarı-Kırmızılılar, sahadan 2-1'lik galibiyet ile ayrıldı.

Karşılaşmaya Sarı-Kırmızılılar çok istekli bir şekilde başladı. Özellikle Olcan'ın çok istekli ve rakibe sürekli baskı yaptığı ilk yarıda Galatasaray taraftarın da desteğini aldı ve 2 gol bulmayı başardı. Önce 20. dakikada Olcan'ın köşe vuruşunda topa çok iyi yükselen Chedjou takımını öne geçirdi. Ardından 32. dakikada kazanılan penaltı sonrası topun başına geçen Burak ilk pozisyonda topu ağlara gönderemese de kaleciden seken topu filelere gönderdi ve farkı ikiye çıkarmayı başardı. Güzel futbolun yanında ard arda gelen goller ile taraftarını mest eden Aslan soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle girdi. 

Karşılaşmanın ikinci yarısındada ilk yarıda olduğu gibi yoğun bir pas trafiği ve sürekli Sivasspor savunmasına baskı kurarak rakibinin kendi sahasından çıkmasını engelleyen bir Galatasaray vardı. Sivasspor ise daha çok kontra ataklar ile rakip kalede etkili olmaya çalıştı ve niteklim bu pozisyonlardan birini golle sonuçlandırdı. Hızlı paslarla rakip sahaya giren Sivas Chrisantus'un golüyle farkı bire indirmeyi başardı. Sivasspor'un golden sonraki beraberlik çabaları sonuç vermeyince Galatasaray sahadan 3 puan ile ayrılan taraf oldu.

Dikmen unutulmadı

Taraftar grubu ultrAslan'ın kurucuları arasında bulunan ve 27 Eylül 2008'de geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Alpaslan Dikmen, ölümünün 6. yıl dönümünde unutulmadı. Galatasaray taraftarları, Alpaslan Dikmen'i anmak için tribünlere, "Biraz burukluk var sensiz geçen yıllarda. Fakat adın var anılarda. Gözbebeğin ultrAslan", "Emanetin omuzlarımızda, kalbimizde yaşıyorsun gururla" ifadeleri yazan büyük pankartlar astı.

Olcan mest etti

Dün akşam ilk kez ilk 11’de sahaya çıkan Olcan Adın, oynadığı etkili futbolla, maçın kaderini belirleyen isimlerden biri olmayı başardı. Karşılaşmanın 19. Dakikasında Chedjou’nun kafa golünün ortasını yapan Olcan, 30. dakikada da penaltı yaptırdı. Atışı kullanan Burak, kaleci Ertuğrul’un ilk hamlede çeldiği topu tamamlayarak Galatasaray’ı 2-0 öne geçiren golü attı.

HABER: Cenk ÇINAR