SARI-kırmızılı kulüpte forvet konusunda artık Robin van Persie’nin adı arka sıralara düşerken Soldado ile Podolski gündemin ilk maddesi. Burak Yılmaz ve Umut Bulut’un yanına takviye yapmak isteyen teknik heyet, Lokomotif Moskova’da forma giyen Niasse’ı ilk isim olarak yönetime bildirirken oyuncu için Rus kulübünün yüksek bonservis bedeli istemesi ile birlikte bu transfer çıkmaza girdi.

TARAFTARIN da bir yıldız oyuncu istemesi nedeniyle yönetimin hem Soldado hem de Podolski için girişimlerde bulunduğu öğrenilirken yüksek bonservis bedelini düşürebilmek için her iki oyuncuyu da bir sezon için kiralık olarak takıma kazandırma formülü öne çıktı. 

PODOLSKI için nabız yoklayan yönetim Arsenal’i ikna etmeye çalışırken Soldado konusunda ise oyuncu da henüz kararını vermedi. Tottenham yönetimi oyuncuyu göndermek isterken sarı-kırmızılıların yıllık 3.5 milyon Euro’luk önerisi ve Şampiyonlar Ligi faktörü  golcünün aklını çelmek üzere. Alman futbolcu ise kafalarda soru işaretleri barındırıyor teknik heyet açısından. Sürekli kulüp değiştiren ve bir türlü Köln dışında bir takımda tutunamayan Podolski için maliyet hesapları sonrasında karar verilecek.