Galatasaray’da gözler Astana ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçına çevrildi. Sarı-Kırmızılılar’ın deneyimli çalıştırıcısı Hamza Hamzaoğlu Kazakistan’da oynanacak kritik mücadele için bazı önlemler aldı.

SICAKLIK 1 DERECEYE KADAR DÜŞÜYOR

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde çarşamba günü Kazakistan ekibi Astana ile yapacağı maç için 2 gün öncesinden bu ülkeye gidecek. Bugün saat 10:00’da hareket edilecek. Başarılı teknik adam İstanbul ile Astana arasındaki sıcaklık farkına oyuncularının alışmasını istiyor.

İki şehir arasındaki ısı farkının oyuncular üzerinde halsizlik ve gribal etkilere yol açmaması adına Astana’ya erken gidilip hava şartlarına uyum sağlanacak. Kentte akşam saatlerinde sıcaklık 1 dereceye kadar düşüyor. Kazakistan, yerel zaman olarak da Türkiye’den üç saat ileride bulunuyor. Takımın bu zaman farkına da hızlı şekilde alışması sağlanacak.

ÖZEL KRAMPONLAR KULLANILACAK


Takımın Astana’ya iki gün önce gidilmesindeki bir diğer önemli faktör maçın oynanacağı Astana Arena’nın zeminin suni çim olması. Normalde Astana Arena’da bir antreman yapılması gerekirken bu sayede 2 idman yapılacak. Böylece futbolcuların zemine adapte olması sağlanacak. Ayrıca karşılaşma için suni çimde kullanılan özel kramponlar da Astana’ya götürülüyor.

Bu sayede oyuncuların sahadaki top kontrolü ve hakimiyetinde problem yaşanmaması sağlanacak.

DAHA ÇABUK MOTİVE OLUNACAK

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, oyuncularının Astana maçına tamamen motive olmasını istiyor. Deneyimli çalıştırıcı iki gün öncesinden Kazakistan’a gitmeleri sayesinde futbolcularının karşılaşmaya daha çabuk bir şekilde motive olacağını düşünüyor. Futbolcuların olumsuz hiçbir dış etkenden etkilenmesini istemiyor. Hamzaoğlu aldığı bu önlemlerle, öğrencilerine Astana takımının görünenden daha zor bir takım olduğunun mesajını veriyor.