Ligde Trabzonspor’dan sonra Gaziantepspor’u mağlup ederek çıkışa geçen Galatasaray’da gözler Astana ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçına çevrildi. Sarı-Kırmızılılar’ın deneyimli çalıştırıcısı Hamza Hamzaoğlu Kazakistan’da oynanacak kritik mücadele için bazı önlemler aldı.
 
1- SICAKLIK 1 DERECEYE KADAR DÜŞÜYOR
 
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde çar­şam­ba gü­nü Kazakistan ekibi Astana ile yapacağı maç için 2 gün ön­ce­sin­den bu ülkeye gidecek. Bu­gün sa­at 10:00’da ha­re­ket edile­cek. Ba­şa­rı­lı tek­nik adam İs­tan­bul ile As­ta­na ara­sın­da­ki sı­cak­lık far­kı­na oyun­cu­la­rı­nın alış­ma­sı­nı is­ti­yor.
 
İki şe­hir ara­sın­da­ki ısı far­kı­nın oyun­cu­lar üze­rin­de hal­siz­lik ve gri­bal et­ki­le­re yol aç­ma­ma­sı adı­na As­ta­na­’ya er­ken gi­di­lip ha­va şart­la­rı­na uyum sağ­la­na­cak. Kent­te ak­şam sa­at­le­rin­de sı­cak­lık 1 de­re­ce­ye ka­dar dü­şü­yor. Ka­za­kis­tan, ye­rel za­man ola­rak da Tür­ki­ye­’den üç sa­at ile­ri­de bu­lu­nu­yor. Takımın bu za­man far­kı­na da hız­lı şe­kil­de alış­ma­sı sağ­la­na­cak.
 
2- ÖZEL KRAMPONLAR KULLANILACAK
 
Takımın Astana’ya iki gün önce gidilmesindeki bir diğer önemli faktör maçın oynanacağı Astana Arena’nın zeminin suni çim olması. Normalde Astana Arena’da bir antreman yapılması gerekirken bu sayede 2 idman yapılacak. Böylece futbolcuların zemine adapte olması sağlanacak. Ayrıca karşılaşma için suni çimde kullanılan özel kramponlar da Astana’ya götürülüyor. Bu sayede oyuncuların sahadaki top kontrolü ve hakimiyetinde problem yaşanmaması sağlanacak.  Galatasaray Astana Arena’da bugün saat 17:30’da, yarın ise 14:45’te iki idman yapacak.
 
3- DAHA ÇABUK MOTİVE OLUNACAK
 
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, oyuncularının Astana maçına tamamen motive olmasını istiyor. Deneyimli çalıştırıcı iki gün öncesinden Kazakistan’a gitmeleri sayesinde futbolcularının karşılaşmaya daha çabuk bir şekilde motive olacağını düşünüyor. Futbolcuların olumsuz hiçbir dış etkenden etkilenmesini istemiyor. Hamzaoğlu aldığı bu önlemlerle, öğrencilerine Astana takımının görünenden daha zor bir takım olduğunun mesajını veriyor.