Galatasaray Lisesi’nde düzenlenen törene Başkan Ünal Aysal, yöneticiler, kulüp üyeleri ve sporcular katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan organizasyonda daha sonra Tevfik Fikret Salonu’na geçildi. Başkan Ünal Aysal yaptığı konuşmada, kulübün marka değerine vurgu yaparken, 108 yıllık tarihin başarılarla dolu olduğunu dile getirdi.

"Atatürk'ten sonra Galatasaray"

Aysal, “Galatasaray’ın tarihine baktığınız vakit, burada gördüğümüz sadece başarılar değil, ciddi bir kültür yapısı, bunun getirdiği beraberlik ve bunun  ötesinde her sene biraz daha artan bir kabullenme ve toplumun Galatasaray’a olan bakış şeklinin değişmesi var. Ancak bunun ötesinde bir adım daha ileriye gittiğiniz vakit Galatasaray sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada artık gerçek anlamda kabullenilmiş önemli bir markadır. Galatasaray markası, Atatürk’ten sonra, İstanbul kadar önemli bir üçüncü marka olarak dünyada herkesin kabullendiği ve herkesin değer verdiği bir marka olmuş durumdadır” diye konuştu.

Bülent Eken’e altın rozet

Kulüp üyeliğinde 50. yılını dolduranlara, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar tarafından berat, madalya ve rozetlerinin verilmesinin ardından, 2012-2013 sezonunda tüm branşlarda kazanılan kupaların sunumu ve müzeye teslimi yapıldı.

Ayrıca, 90. doğum günü olan kulübün efsane futbolcularından Bülent Eken’e Divan Kurulu altın rozeti takdim edildi.

TFF’den kutlama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray’ın 108. yıldönümünü kutladı. Resmi siteden yayınlanan mesajda özetle, “Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından 1905 yılında kurulan ve o günden bu yana Türk sporunda örnek olmayı sürdüren köklü kulübümüz Galatasaray, 108. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Başarılarla dolu geçmişi ve yetiştirdiği sporcular, üstlendiği misyonla ülkemiz sporuna yıllarca katkı sunan Galatasaray’ın, nice yıllar daha büyük başarılara imza atmasını diliyoruz” denildi.

Taşçıoğlu çaktı

Kulübün en kıdemli üyesi olan 88 yaşındaki Mükerrem Taşçıoğlu yaş kütüğüne 108. yıl anısına Galatasaray plaketi çaktı. Tören, Geleneksel Galatasaray Pilavı’nın yenmesiyle sona erdi.

Milliyet