Kimilerine göre sürpriz olan bu transferin kararı nasıl alındı? İspanya'da top koşturmaya hazırlanan genç yeteneğin, bu isteğinin perde arkası açığa çıktı. 

Sezon başında Atletico Madrid ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında şans bulan Emre, tribünlerin büyük tepkisini çekmişti. Yaptığı bir iki hatanın ardından Hamza Hamzaoğlu tarafından oyundan alınan Sarı-Kırmızılı futbolcu, işte bu maçın ardından "Ne yapsam yaranamıyorum" psikolojisine girdi. Ardından menajerini değiştirerek Ahmet Bulut'la anlaştı. 

Önce menajerini değiştirdi

Başta Arda Turan olmak üzere birçok ünlü futbolcunun menajerliğini yapan Bulut, Emre'ye İspanya'da takım bulacağının garantisini verdi. Hatta bu nedenle Bursaspor ve Antalyaspor'un yaptığı teklifleri, "Türkiye'de Galatasaray'dan başka takımda oynamam" diyerek geri çeviren 25 yaşındaki yetenek, Real Sociedad ve Celta Vigo ile de görüştü.

Arda'nın yolunda yürüyecek  

Yönetimden 500 bin Euro olan ücretine zam beklese de o ışığı göremeyen Emre, sonunda Deportivo'nun yıllık 900 bin Euro'luk teklifine "Evet" dedi. Vergi nedeniyle daha da az kazanacak olan ve para yerine huzuru seçen milli futbolcunun en önemli düşüncesi ise Arda'nın yolunu izlemek. Emre şimdiden, kafasının daha rahat olacağı İspanya'da başarılı olup, Atletico Madrid seviyesinde bir takıma transfer olmanın hayalini kuruyor.