Galatasaray, kadrosuna mutlaka bir orta saha takviyesi yapmayı planlıyor. Aslan, Gedson'un transferini bir türlü resmiyete dökemiyor. Haliyle başka futbolculara bakılıyor.

Sarı-kırmızılıların beklenmedik bir isimle temas kurduğunu Fenerbahçeli Attila Szalai Szalai (52 oy) açıkladı. Kendisini geçerek Macaristan’da yılın futbolcusu seçilen Andras Schafer’i (58 oy) kutlarken "Umarım bana rakip olmaz. İstanbul’a gelecekse bizim takımda oynamasını tercih ederim." sözlerini kullandı.

Bu ifadelerden sonra 6 ve 8 numara arayan Galatasaray'ın Schafer ile temas kurduğu ortaya çıktı.

ANDRAS SCHAFER KİMDİR?

Slovakya ekibi Dunajska Streda'da oynayan 22 yaşındaki futbolcunun Sarı-kırmızılılara önerildiği, teknik ekibin onay vermesi durumunda Schafer'in transfer edileceği kaydedildi.

Genç yaşına rağmen Macaristan A Milli Takımı'nda da görev yapan orta saha oyuncusu 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da boy gösterdi.

Macaristan'ın F Grubu'nda karşılaştığı Portekiz, Fransa ve Almanya maçlarının hepsinde ilk on birde sahaya çıkan Schafer, Almanya'ya gol atmayı başardı. MTK Budapeşte alt yapısından yetişen futbolcu, İtalya'da Genoa ve Chievo formalarını da terletti. Schafer merkez orta saha, defansif orta saha ve sol kanat pozisyonlarında görev alabiliyor.

(Fotomaç)