Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon elde ettiği başarılar ve yaptığı flaş transferlerle Avrupa’ya kendisini yeniden hatırlatan Galatasaray’ın önceki akşam Sivasspor’u yenerek elde ettiği şampiyonluk dış basında büyük yankı buldu.
İngiltere, Almanya, İspanya ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’nın en önde gelen gazeteleri, sarı-kırmızılı takımın şampiyonluğunu ve Teknik Direktör Fatih Terim’in başarısını okuyucularına duyurdu. Haberlerde, Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalin kapısından dönen Galatasaray, elde ettiği lig şampiyonluğu için alkışlanırken, Terim’in sarı-kırmızılı takımın başında 6. zaferine imza attığına vurgu yapıldı.

Avrupa basınından öne çıkan başlık ve yorumlar şöyle:

İNGİLTERE
BBC SPORT: Galatasaray, Sivasspor’u 4-2 yenerek Türkiye Ligi’nde rekor olan 19. şampiyonluğa ulaştı. Eski Chelsea’li Didier Drogba ve Inter’den alınan Wesley Sneijder, Türkiye’deki ilk zaferlerine ulaştılar. Burak Yılmaz 22. golünü atarak gol krallığı yarışında avantaj sağladı.
GOAL.COM: Burak Yılmaz 2 gol attı, Galatasaray şampiyonluğu kucakladı. Fatih Terim’in takımı 19. şampiyonluğuna ulaştı ve Türkiye Ligi’ndeki en başarılı takım unvanını ele geçirdi.

İSPANYA
MARCA: Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti. Sarı-kırmızılılar, Sivasspor’u 4-2 yendi, Fenerbahçe İstanbul Büyükşehir’e 2-0 mağlup oldu ve Fatih Terim’in takımı şampiyonluğunu açıkladı.
AS: Galatasaray şampiyonluğu kaptı. Burak Yılmaz ve Selçuk İnan’ın 2’şer golü, Sivassspor karşısında Galatasaray’a galibiyeti getirdi. Galatasaray, Türkiye Ligi’nin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğu garantiledi.
EL MUNDO DEPORTIVO: Galatasaray, Milanobet Ajax ve Juventus’a katıldı ve şampiyonluğunu ilan etti. Albert Riera, Drogba ve Sneijder, Türkiye’deki işgallerine devam etti.

FRANSA
L’EQUIPE: Galatasaray, Türkiye’de 19. şampiyonluğunu üst üste 2. kez olmak üzere kazandı. Aslanlar bu sene Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynamıştı ve şampiyonluk sayısında rakibi Fenerbahçe’yi geçti.

ALMANYA
BILD: Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti, kutlamalara başladı.
SPORTAL: Galatasaray 19. şampiyonluğunu kutluyor. Galatasaray, Sivasspor’u 4-2 yenerek Türkiye’deki şampiyonluğunu ilan etti.

HOLLANDA
NUSPORT: Sneijder, Galatasaray’la ilk sezonunda şampiyonluğa ulaştı. Türk takımı toplamda 19, üst üste ise 2. kez şampiyon oldu. Wesley Sneijder 4 farklı ülkede şampiyonluk yaşadı.
VOETBALZONE: Sneijder, Galatasaray’la şampiyonluğu kutluyor. Kuyt’sız Fenerbahçe düşüyor. Galatasaray ligin bitimine 2 hafta kala Türkiye’de şampiyonluğunu resmen ilan etti.

GÜNEY?AFRİKA
AFRICA TOP SPORTS: Didier Drogba ve Galatasaray şampiyon oldu. Drogba’nın Türkiye’deki ilk kupası. Fildişi Sahilli Eboue, Kamerunlu Dany ve Faslı Amrabat’ın top koşturduğu Galatasaray üst üste 2. kez şampiyonluğa ulaştı.

Şampiyonluk UEFA’da

Avrupa futbolunun patronu UEFA, Galatasaray’ın şampiyonluğunu resmi internet sitesi uefa.com’dan duyurdu. Sitede yer alan haberde, Sivasspor’u, Burak ve Selçuk’un golleriyle yenen sarı-kırmızılı takımın, Süper Lig’de bitime 2 hafta kala mutlu sona ulaştığı kaydedildi. Cim-Bom’un toplamda 19. şampiyonluğuna imza attığına vurgu yapılan haberde, Teknik Direktör Fatih Terim’in, “Çok şükür bugünleri de gördük. Seyircimize teşekkür ediyoruz. Burada olmayan dünyanın her tarafındaki Galatasaraylıları elimi kalbime götürerek selamlıyorum” ifadelerine de yer verildi.