Toplantının görüşler bölümünde söz alan çok sayıda üye, başkan Ünal  Aysal'ın olağanüstü genel kurula gidiş şekline tepki gösterdi. 
 
Aysal'ın, adaylara hazırlık süresi dahi bırakmadan, tek taraflı olarak  seçime gitme kararının, Galatasaray Kulübü'nün geleneklerine aykırı olduğunu  savunan üyeler, mevcut yönetimin herhangi bir ibra almadan gitmesinin de yanlış  olacağına vurgu yaptılar. 
 
Söz alan üyelerden eski yönetim kurulu üyesi Mehmet Helvacı ise, mali  yapıdaki bozulmadan dolayı, gelecek dönemde Galatasaray'ın Avrupa kupalarına katılamayacağını ileri sürdü. 
 
Helvacı konuşmasında, "İki başkan adayına bu dönemde gösterdikleri cesaret için teşekkür ediyorum. Ancak uyarmam gerek, seçim sonrası yapılacak iş mali durumu ortaya bağımsız bir mali denetleme kuruluşuna tespit ettirmektir. Çünkü gerçek olan bir şey var, ne yapılırsa yapılsın bu mali tablo ile Galatasaray 2016 sezonunda Avrupa Kupaları'na katılamayacak. Herkesin hesabını kitabını buna göre yapması gerek. Girin hesaplar inceleyin maalesef durum kötü" ifadelerini kullandı.
 
Seçimde 6 bin 857 üye oy kullanabilecek 
 
Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, 25 Ekim Cumartesi günü  düzenlenecek olağanüstü seçimli genel kurul toplantısıyla ilgili üyelere  bilgilendirmelerde bulundu. 
 
Seçimle ilgili geride kalan dönemde çalışmaların başladığını ve oy  mazbatalarının rengiyle ilgili seçimlerin yapıldığını aktaran Aktar, genel  kurulda 6 bin 857 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğunu duyurdu. 
 
Öte yandan, Galatasaray Kulübü'nün 109. kuruluş yıl dönümünün, seçimin  bir gün sonrasına denk geldiğini hatırlatan Aktar, üyelerin etkinliğe katılıma  özen göstermeleri ricasında bulundu.