Türk Telekom Stadyumu'ndaki zemin çalışmaları nedeniyle Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Galatasaray 2-1'lik skorla kazandı.

Randers, 11. dakikada Marvin Egho'nun attığı gol ile ilk yarıyı önde kapattı.

İkinci yarıya çok büyük bir baskıyla giren Galatasaray, 48. dakikada Patrick van Aanholt ile eşitliği sağladı. Üstünlük golü için Randers kalesini adeta abluka altına alan Galatasaray, 59. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın çabaları sonrası Frederik Lauenborg'un kendi kalesine attığı golle öne geçti.

Galatasaray'ın Mbaye Diagne ile 2, Van Aanholt ile 1 topu direkten döndü.

Danimarka'da 1-1 biten maçın ardından Galatasaray, bu galibiyetle birlikte adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırdı.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki rakibi 27 Ağustos Cuma günü TSİ 13.00'te çekilecek kuralar sonrası belli olacak.

FATİH TERİM'DEN MECBURİ İKİ DEĞİŞİKLİK

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Danimarka'nın Randers takımını konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, son oynadıkları Atakaş Hatayspor karşılaşmasının ilk 11'inde 2 değişikliğe gitti.

Galatasaray, mücadeleye Fernando Muslera, Sacha Boey, Alpaslan Öztürk, Christian Luyindama, Patirck Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Sofiane Feghouli, Kerem Aktürkoğlu, Ryan Babel ve Mbaye Diagne 11'i ile çıktı. Sarı-kırmızılı ekibin yedek kulübesinde İsmail Çipe, Berk Balaban, DeAndre Yedlin, Mustafa Muhammed, Ömer Bayram, Emre Akbaba, Işık Kaan Arslan, Aytaç Kara, Barış Alper Yılmaz, Emre Kılınç ve Yunus Akgün bekledi.

Son olarak Süper Lig'in 2. haftasında Atakaş Hatayspor ile karşılaşan sarı-kırmızılılarda Fatih Terim, mecburi 2 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, Hatayspor karşısında ilk 11'de görevlendirdiği Victor Nelsson ile Alexandru Cicaldau'yu statü gereği UEFA kadrosuna yazdıramadıkları için oynatamadı. Terim, bu oyuncuların yerine Ryan Babel ile Alpaslan Öztürk'ü görevlendirdi.

RANDERS 11'İNDE TEK DEĞİŞİKLİK

Randers'te Danimarka'da oynanan ilk maçın 11'inde tek değişiklik yapıldı.

Konuk takım müsabakaya Carlgren, Johnsen, Egho, Mistrati, Kopplin, Tibbling, Piesinger, Marxen, Kallesoe, Kehinde, Lauenborg 11'i ile başladı.

Randers Teknik Direktörü Thomas Thomasberg, ilk maçta 11'de oynattığı Klysner'i yedeğe çekerken bu oyuncunun yerine Kehinde'yi oynattı.

RADAMEL FALCAO YİNE KADRODA YOK

Galatasaray'da Kolombiyalı golcü Radamel Falcao yine kadroya alınmadı.

Atakaş Hatayspor müsabakasının 21 kişilik isim listesinde yer bulamayan 35 yaşındaki futbolcu, Randers müsabakasında da kadroya giremedi.

Öte yandan mücadelede çeşitli nedenlerden dolayı kadroya giremeyen futbolcular, karşılaşmayı tribünden takip etti.

TRİBÜNLERDE 7 BİNE YAKIN TARAFTAR

Galatasaray taraftarları, tribünlerde ayrılan kontenjanı tamamen doldurdu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mücadeleye stat kapasitesinin yüzde 50'si oranında taraftar alındı. 13 bin 856 kişi kapasiteli Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yaklaşık 7 bin taraftar takımlarını destekledi.

Taraftarlar, maç öncesinde teknik direktör Fatih Terim ile sarı-kırmızılı futbolculara tezahüratlarla destek verdi.

ŞENOL GÜNEŞ VE ŞOTA TRİBÜNLERDE

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, karşılaşmayı tribünden izledi.

Karşılaşmayı protokol tribününden izleyen Güneş'e teknik direktör Şota Arveladze eşlik etti.

(Sporx)