Bundesliga'da oynadığı futbolla dikkat çeken eski Galatasaraylı Ozan Kabak için Liverpool'dan sonra PSG de devreye girdi. 

Kabak transferinin kaça mal olacağı ve İşte Galatasaray'ın da alacağı pay haberimizde...

Galatasaray'dan Bundesliga takımlarında Schalke 04'e transfer olan Ozan Kabak'ın adı dev kulüplerle anılmaya devam ediyor.

Savunma oyuncuları Virgil van Dijk ile Joe Gomez'i sakatlıktan dolayı kaybeden Liverpool, 20 yaşındaki milli futbolcuyu listesine almıştı. İngiliz ekibi ile Schalke 04 yetkilileri Ozan Kabak'ın transferi için bir görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı.

PSG, Ozan için harekete geçti

Ozan Kabak için bu kez Paris Saint Germain harekete geçtiği iddia edildi. Teknik Direktör Thomas Tuchel, Brezilyalı yıldız Thiago Silva'nın ayrılışıyla defansın ortasında oynayacak bir oyuncu istedi.

Sportif Direktör Leanordo, Presnel Kimpembe ile birlikte Paris savunmasının yeni kaptanı olabilecek bir karakter oyuncu için Chelsea'den Antonio Rüdiger ile görüşme yaptı. Ancak trasfer Chelsea'nin çok para istemesiyle gerçekleşmedi.

Kış transfer döneminde Leanordo, Real Madrid'den Sergio Ramos ve Bayern Münih'ten David Alaba'nın durumunu yakından takip ediyor. Özellikle Bayern Münih ile sözleşmesini uzatmayacağını açıklayan Avusturyalı Alaba PSG'nin yakın takibinde bulunuyor.

PSG'nin bu tecrübeli defans oyuncusu hedefinin yanı sıra takıma genç oyuncular katmak istediği de biliniyor. Calciomercato'da yer alan habere göre öne çıkan isimlerden biri Schalke 04'ün 20 yaşındaki oyuncusu Ozan Kabak.

Habere göre mali durumundan dolayı Schalke'nin Sporti Direktörü Jochen Schneider'i oyuncuyu bırakmaya ikna etmek zor olacak. Bunun için PSG'nin 45 milyon Euro'yu gözden çıkarması gerekiyor.

45 milyon Euro'ya serbest kalır maddesi...

Önümüzdeki yıl Ozan Kabak'ın sözleşmesindeki 45 milyon Euro'ya serbest kalabilir maddesi aktif hale gelecek. Alman takımının bu yüzden en az 45 milyon Euro isteyeceği belirtiliyor.

Bu arada Ozan Kabak transferini Galatasaray da yakından takip ediyor.

Galatasaray'a yetiştirme bedeli

Schalke, Ozan Kabak'ı 45 milyon Euro'ya satarsa, sarı-kırmızılı kulüp yüzde 5 yetiştirme bedeli olarak 2 milyon 250 bin Euro'yu kasasına koyacak.

(Ajansspor)