Spor Toto Süper Lig'in altıncı haftasında karşı karşıya gelecek olan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin mücadelesini Avrupa'dan çok önemli takımlar da takip edecek.

Her ne kadar milli takımın aldığı sonuçlar kötü olsa da Süper Lig'de forma giyen önemli oyuncular Avrupa'nın dev kulüplerinin radarında. Özellikle son günlerde hem Galatasaray, hem de Fenerbahçe'den bir çok oyuncu Avrupa'nın önemli kulüpleri ile transfer haberlerinin çıkmasına engel olamadı. Bu sebeple Türkiye'nin en prestijli maçını da dev kulüplerin izleme ekiplerinin takip etmesi kaçınılmaz oldu.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi maçlarının da olması sebebi ile tek vitrini bu maç olmazken özellikle Fenerbahçe, dünyanın konuşulan derbisinde büyüklerin radarında olacak.

Galatasaray'da Semih Kaya sıklıkla Atletico Madrid ile anılıyor. 23 yaşına rağmen yüksek tecrübesi ile dikkat çeken Semih, Manchester United'dan sonra Atletico Madrid'in de takibine girdi. Ayrıca takımda son dönemde taraftar ile arası kötü olan, Arsenal maçında da yorgunluğu ile kadrodan çıkarılması spekülasyonlara sebep olan, ayrıca Türk Milli Takımı'nda da formasını kaybeden Selçuk İnan, İngiltere'nin Leicester City, Everton ve Newcastle United gibi kulüplerinin takibinde olan bir isim.

Fenerbahçe'de ise tüm oklar Emmanuel Emenike'nin üzerinde. Takımda en çok konuşulan isimlerden olan Emenike, maç esnasındaki isteksiz tavırlarıyla taraftarlarına saç baş yoldurdu. Özellikle İngiltere'de çıkan haberlere göre, Fenerbahçe'nin her şeye rağmen takımda tutmak istediği Emenike'nin İngiltere'den gelen teklifleri geri çevirmeyeceği iddia edildi. Arsenal ve Tottenham'ı transfer savaşına sokması muhtemel olan oyuncu, bu maça kendini izleyenlere Emenike'yi ispatlamak için çıkacak. Ayrıca takımın bir diğer konuşulan isimlerinden Moussa Sow da başta İngiliz ekipleri olmak üzere Avrupa ve Arap ekiplerinin takibinde olacak.