Milli golcü, Eskişehir filelerini havalandıramasa da gerek karşılaşma öncesi gerekse maç içinde yaptığı büyük fedakârlıkla gönülleri fethetti.

Dev finalden önce ayak tarak kemiğinde doku zedelenmesi ve ödem olan Burak, hafta boyunca doktor kontrolü altındaydı. Maç sabahı yapılan antrenmanda sakatlığının son durumuna bakan sağlık heyeti son krala "Durumun beklediğimizden de ciddi. Oynamak büyük risk. Yine de seçim senin" uyarısında bulundu.

Doktorların bu sözleri üzerine "Oynayıp, oynayamamam tartışma konusu bile değil. Kupa finalinde arkadaşlarımı yalnız bırakamam" diyen deneyimli golcü, ağrılarına rağmen sahaya çıktı.

Şanssızlıklar yakasını 90 dakika esnasında da bırakmadı. Rakibiyle girdiği bir ikili mücadelede ayağının şiş olan bölgesine krampon darbesi alan Burak acı içinde yerde kaldı. Sağlık heyeti soluğu anında Burak’ın yanında alırken "Çıkmak istiyorsan çıkabilirsin. Seni değiştirelim mi?" diye sordular. O ise "Ayağım kopsa da çıkmam" dedi ve 90 dakikayı acı çeke çeke tamamladı.

DOKTOR MUCİZESİ

BURAK'IN yanı sıra Muslera'nın da sakat sakat sahaya çıktığını hatırlatmadan geçmeyelim. Sarı-kırmızılıların sağlık ekibinin yurt dışından getirttiği özel bir ilaçla ayağa kalkan Uruguaylı kalecinin durumu maç saatine kadar an be an takip edildi. Doktorların büyük uğraşlarıyla tedavisi tamamlanan Muslera'ya maç içinde çok iş düşmese de varlığı bile sarı-kırmızılı savunmaya derin bir nefes aldırdı.