Aydın Yılmaz, sarı-kırmızılı takımdan ayrıldıktan sonra ilk kez konuştu. Yılmaz, "Futbol 90 dakika ama benim Galatasaray kariyerim sanki 15 dakikayla sınırlıydı Bu kadar sürede mucizeler yaratmam istendi. Kariyerim çok daha parlak olabilirdi ama sakatlıklar beni çok fazla etkiledi." dedi..

KARİYERİM ELAZIĞSPOR MAÇINDA ALT ÜST OLDU

"Benim hatalarım oldu muhakkak ama kısmetsizlikler çok oldu. Bazıları belki bahane olarak görebilir ama sakatlıklar kariyerimi çok etkiledi. Ne zaman bir çıkış noktasına gelsem sakatlıklar yaşadım. Galatasaray'daki kariyerim 2012-13 sezonundaki Elazığspor maçında ayağımın kırılmasıyla alt üst oldu. O tarihte 25 yaşındaydım ve üst düzey oynayabilecek noktaya gelmiştim. Sonrasında azmettim çalıştım, döndüm. Bu sefer alışma süreci adına PAF takımıyla çıktığım Fenerbahçe maçında ayağım aynı yerden bir kez daha kırıldı. Aynı bölgeye, aynı darbe. Bazı şeyler kısmet..."

TÜRKİYE'DE GENÇ OYUNCULARIN ARKASINDA DURULMUYOR

Bana hep 'Bu çocuk yetenekli, 15 dakikada işi bitirmeli' gözüyle bakıldı. Şu bir gerçek; Türkiye'deki genç oyuncuların arkasında yeterince durulmuyor. Zaten Galatasaray kariyerimi incelerseniz bunu görürsünüz. Maçların son 10-15 dakikasında forma şansı buluyordum ve bu sürede benden her şeyi yapmam bekleniyordu. 'Bu çocuk bu kadar yetenekli, 15 dakikada işi bitirmeli' gözüyle bakılıyordu. Futbol 90 dakika ama benim Galatasaray kariyerim için 15 dakika ile sınırlıydı sanki! 15 dakikada mucizeler yaratmam istendi. Belki de 2006'daki Konya ve 2012'deki Braga maçlarında attığım goller alıştırdı insanları buna. Galatasaray'da benim arka arkaya 3 tane ilk 11 çıktığım maç yok! Aslında bu sadece benim değil Türkiye'nin sorunu...''

GALATASARAY, KADIKÖY'DE FENERBAHÇE'Yİ YENER

"Başka bir takımın, ezeli rakibinin sahasında bir maç galip gelmek önemli değil. Önemli olan kupalar kazanabilmek... Bazı insanlar günlük sonuçları, bazıları da kazandığı kupaları, şampiyonlukları konuşuyor. Biz de Galatasaray olarak kaldırdığımız kupalar, müzemizdeki şampiyonluklarla konuşuyoruz. Bence önemli olan her zaman şampiyonluk. Ben bu sene Galatasaray'ın Kadıköy'den galibiyet ile ayrılacağına inanıyorum. Çünkü Galatasaray şampiyonluk yolunda, o maçı zaten kazanmak zorunda."

FATİH TERİM'İN YERİ AYRI

"Fatih Terim'i her zaman ayrı tutuyorum. Hocamla ayrı bir bağımız vardır. Zaten Fatih hoca 2013'te Galatasaray'dan ayrılmasaydı, belki de ben hala o formayı giyiyor olabilirdim. Ayrıldıktan sonra bana, 'Ben olsam buna izin vermezdim' demişti. Fatih hoca oyuncular için bir şanstır."

20 SENEDE KAZANMADIM

Florya'da 20 senem geçti ve orada he zaman hak ettiğimiz değeri gösterdiler. Ama Galatasaray A Takımı'nda daha fazla süre alabilirdim. Daha fazla arkamda durulabilirdi. Ülkemize gelip tüm sezon oynayan ya da hiç oynamadan para kazanan yabancı futbolcular oldu. Bu noktada hep bizim kazandığımız paralar konuşuldu. Baktığınızda ben bir yabancı oyuncunun bir sezonda kazandığını, Galatasaray'da 20 senede kazanmamışımdır.

BAŞAKŞEHİR'İN ŞANSI YÜZDE 60

Başakşehir, 3-4 sezondur iyi bir futbol oynuyor. Avantajları da var ama sonuçta Galatasaray gibi bir rakiple çekişiyor. Galatasaray, şampiyonluk maçlarını çok ayrı bir motivasyonla oynayan, şampiyon ruhlu bir takım. 6 puanlık fark nedeniyle Başakşehir'i biraz önde görüyorum. Yüzde 60'a yüzde 40.

EDEN ELBET KARŞILIĞINI BULUR

Galatasaray'dan ayrıldığım sezonun başında para pazarlığı yaptığım iddiası ortaya atıldı. 'Aydın 2 milyon dolar istiyor' diye yazanlar oldu. Bu beni çok kırdı. Taraftarların tepkisi olmuş, kulüp de sözleşme imzalamamıştı. Bir şey diyemiyorsunuz ama ben kimseye kırgın değilim. Eden elbet karşılığını bulur. .