Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Ayhan Akman, sezon başındaki transfer planlarından Arda Turan'ın Başakşehir'e gelmesi aynı zamanda Galatasaray'da görev  yaptığı dönemde yaşananları açıkladı. İşte o açıklamalar: 

"Şu an teklifler bekliyoruz açıkçası. Hem kendi açımdan hem kulüpler açısında aynı noktada buluşabilirsek neden olmasın. Ben sadece bir işi yapmak için girişen bir insan değilim bir işi yaptım mı en iyisini yapmak isterim."

"Lig tarihine baktığımız zaman daha fazla yabancı ile oynanıyor bu sezon. Kaliteli yabancı getiren takımlar adına aslında olumlu yansıdı bu durum. İlk yedi takımın şampiyonluk hedefi var. Küme düşme hattında da durum aynı. Puan kayıpları artıyor herhalde son yılların en yüksek seyirci ortalamasına da ulaşıldı."

"Galatasaray'a gelirsek Başakşehir'in bir puan gerisinde yer alıyor. Sonuçta her takım bu şampiyonluğun içinde ama fikstür olarak Galatasaray'ın avantajlı olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor maçlarını iç sahada oynayacak olması şampiyonluk yolunda avantajlı olduğunu düşünüyorum"

"Biz o dönemde Tudor ile sürekli tartıştık. Yeni bir takım kuruldu. Geçen sezondan 11 tane oyuncu ayrıldı ve 8-9 tane yeni transferin bir araya geldiği bir takımdı. Hemen sonuç almak zordu ama sonuç alındı. Büyük maçlarda zaman zaman problem yaşandı zaten onları da kazansaydık 7-8 puan önde olurduk."

"Neden özel olarak büyük maçlar başarı olmadı bilemiyorum ama yeni kurulmasından ve bu tip maçları beraber oynamamalarından kaynaklı olabilir. Gerçekten derbiler bir başarısızlık vardı. İkinci yarıda birazda iç saha performansını da düşünürsek bu maçları kazanıp şampiyonluk yolunda önemli işler yapacaklarını düşünüyorum"

"İkinci hocaların sorumluklukları bellidir. Galatasaray'ın içinden çıkan birisi olarak karıştığım konulşar oldu. Ayhan bunlara hiç girmiyor mu diye sordular ama bunlar için çok uğraştım. Fakat başınızda bir hoca var sonuçta ve ona saygı göstermeniz lazım. Zaman zaman bu futbol görüşü konusunda git-geller oldu ama o da kendi sorumluluğunu aldı"

"Tudor ile tartıştığımız noktalarda olmuştur. Galatasaray'da çok kötü işler yapıldı diye göstermek doğru değildir. Hoca sonuçta futbolun içinden, Juventus takımından gelen bir kariyeri var. Zaman zaman tabii ki hocaların tavırları sert olabilir. Sonuçta 24 saat oyuncular ile beraberiz. Oynamayan oyuncular, mutsuz oyuncular vardı bunları birlikte değerlendirmek lazım. Soyunma odasında çok şeyler yaşanabilir. Bunları hiç yaşanmamış gibi göstermek doğru değildir. Soyunma odalarının çok konuşulmasını istemem."

"Fatih hoca beni çağırdı. Takım hakkında ve sezon planlaması anlamında fikir alışverişinde bulunduk. İnşallah Galatasaray hedeflediği yerde bitirecektir. Hocamız güzel bir ekip kuruyor. İnşallah onlarda elinden geleni yapacaktır. Benim o ekibin içinde olmam gibi bir konu konuşulmadı"

"Sezon başında Asamoah transferi çok konuşuldu ve hedef oyuncuydu. Son güne kadar o transferin bittiği yönünde bilgi vardı. Juventus son anda transferi iptal etti ve Latovlevici geldi. Bu sezon başında planlamada Konoplyanka vardı ama olmadı. Şu an durumları nedir bilmiyorum. Sezon sonu Asamoah transferi olacaktır. Çok doğru bir isimdir bence sezon sonunda gelecektir. Konoplyanka için çok uğraşıldı."

"Belhanda daha fazla beklenti olan bir isimdi. Gol ve asist konusunda geride kaldı. Fakat oyun içine baktığınız zaman defansif anlamda ve oyun kurma anlamında başarılı oldu diyebiliriz. Belhanda kendisi de biliyor bu konuyu. Biraz daha özgürlük alırsa daha fazla skora katkısı verebilir diye düşünüyorum."

"Gönlüm isterdi ki Arda keşke Galatasaray'a gelse ve futbolu orada bıraksaydı. Başakşehir takımını tercih etti. Futbol oynamaya çok ihtiyacı var. İnşallah bu tercihi başarılı olur. Umarım orada göstereceği performans ile yeniden yükselişe geçer ve Milli takıma gider"