Galatasaray ve A Milli Takımı'nın eski futbolcularından olan teknik direktör Ayhan Akman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın gidişatı, Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı ve A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki şansını değerlendirdi.

Galatasaray'ın kötü gidişinde, Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo'nun takımdan ayrılmasının etkili olduğunu aktaran Ayhan Akman, "Galatasaray sıkıntılarla boğuşuyor. Hamza hoca mutlaka düşünmüştür ama görünen Galatasaray'ın sezon başı planlamalarını iyi geçirmediği. Özellikle Melo'nun ayrılması orta sahada büyük bir boşluğa yol açtı. Melo, defansif anlamda Galatasaray'ın büyük yükünü taşıyordu. Sezon başında kadronun UEFA Şampiyonlar Ligi de hedef alınarak, daha kaliteli oyuncularla desteklenmesi gerekiyordu. Onda biraz geç kalındı. Bunun üzerine Melo'nun gidişi, Galatasaray'ı ciddi anlamda yaraladı" diye konuştu.

Akman, sarı-kırmızılı ekibin çok deneyimli futbolculara sahip olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Şampiyonluk şansı mutlaka devam ediyor. Son 4 sezonda 3 kez şampiyon olmuş futbolcular var. Şampiyonluk stresinin ne olduğunu ve bunun altından nasıl kalkılacağını çok iyi biliyorlar. Geriden gelebilirler ancak devre arası takviyelerinin nokta transferler olması gerekiyor. Tabii gerçekçi de olmak lazım. Şampiyonluk ihtimali zor gözüküyor. Seyircinin homurdanması, oyunculara ve yöneticilere tepki göstermesi, camiadaki birlik ve beraberlik ortamının da kaçtığını gösteriyor. Şampiyonluğa giderken, yönetimin, taraftarın ve futbolcu grubunun ortak paydada birleşmesi gerekiyor. Galatasaray bir yandan da bunlarla uğraşıyor. İnşallah düzelir."

"Donk takıma güç katacaktır"

Galatasaray'ın Kasımpaşa'dan kadrosuna kattığı Ryan Donk'la ilgili soru işaretlerinin olduğuna değinen Ayhan Akman, buna rağmen Hollandalı oyuncunun sarı-kırmızılı ekibe güç katacağını söyledi.

Donk'un stoper kökenli bir oyuncu olduğunu vurgulayan Akman, "Donk'un son dönemde orta sahada çok verimli olduğunu gördük. Kasımpaşa'daki performansı, Galatasaray'da yeterli olup olmayacağı bir soru işareti ama Donk, takıma güç katacaktır. Ayrıca Galatasaray'ın problemini sadece orta saha olarak değerlendirmemek lazım. Birkaç mevkide eksik var" ifadelerini kullandı.