Herkes tarafların nasıl bir performans ortaya koyacağını, karşılaşmanın nasıl sonuçlanacağını, sonucun gidişatı nasıl etkileyeceğini merak ediyor.
Galatasaray’ın unutulmazları arasında yer alan eski kaptanı Ayhan Akman tüm merak edilenleri yorumladı.

Sarı-Kırmızılı takımın ileride baskı yapan oyuncu eksikliği yaşadığını belirten Akman, “Galatasaray’ın yıllardır var olan oyun sistemi, baskılı, önde baskı yapan, rakibi oynatmama üzerine kurulu oyun anlayışı Galatasaray’ın en iyi yaptığı şeydir. Oyuncu karakterleriyle çok bağlantılıdır. Sizde bir Hakan Şükür yoksa o baskıyı zor kurarsınız. Ama şimdi oyuncular bu karakterde değiller. Baktığınızda Galatasaray aslında bunun sıkıntısını yaşıyor” ifadelerini kullandı.

“Taraftara büyük iş düşüyor”

Akman, “Son haftalardaki puan kayıpları nedeniyle ciddi anlamda takım üzerinde baskı var. Ama taraftar tam destek çıkarsa, futbolcuların performans olarak buna olumlu reaksiyon vereceğini düşünüyorum” dedi. Derbinin futbolcular adına sezonun en önemli maçı olduğunu belirten Ayhan, “Galatasaraylı taraftarların, maçın başından itibaren vereceği mesaj çok önemli. Eğer homurdanmalar erken dakikalardan itibaren başlarsa, Galatasaray bu maçı istediği şekilde bitiremez. Bu nedenle taraftara çok büyük iş düşüyor. Takımı ne olursa olsun desteklenmesi gerekir” diye konuştu.

“Sonuç belirleyici olabilir”

Akman, sonuç ne olursa olsun, Mancini ve Tugay Kerimoğlu’nun görevi bırakacakları yönündeki iddia için ise “Ne olursa olsun kalan 7 haftayı tamamlayacaklardır. Böyle bir düşünceleri varsa çok büyük hata olur. Ancak taraftarlar artık çok daha sabırsız hale geldi. Bu nedenle bu maç hem yönetim hem de Mancini açısından belirleyici olacak” diye konuştu.

Tecrübeli futbol adamı, “Gelecek sezonun planı içerisinde Drogba düşünülüyorsa bence bunu bir daha gözden geçirmeleri gerekir. Bence buraya Drogba’dan daha genç, iş yapabilecek bir oyuncu almak gerekiyor. Sneijder kalacaksa, Sneijder’e dayalı bir takım kurma ihtiyacı doğuyor. Takım içerisinde çok büyük sorunlar olduğunu düşünmüyorum. Sıkıntı oyunun sistemi ve oyuncu yapısı” dedi.

Bugün