Aslan, Felipe Melo’nun sözleşmesinin bitmesiyle birlikte transferde önceliği orta sahada defansif olarak oynayabilecek isimler üzerine vermişti... Başkan Ünal Aysal da her konuşmasında Chedjou’nun ardından ikinci hamlelerinin bu bölgeye olacağını vurgularken listede Felipe Melo’nun yanı sıra başka isimler de bulunuyor. Ancak Aysal’ın aklındaki ilk isim John Obi Mikel... 

MOURINHO’YA BAĞLI

7 sezondur Chelsea forması giyen 26 yaşındaki oyuncu için İngiliz ekibinin kapısı da çalınırken 2017 sezonu sonuna kadar sözleşmesi olan oyuncu için pazarlıklar da sürüyor. 

ilbet Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif; line-height: 19px;">JOSE Mourinho’nun Londra ekibinde bazı isimlerle yollarını ayırması beklenirken Nijeryalı orta sahanın da takımda kalmayacağı öğrenildi. Bu süreçte teknik direktör Fatih Terim’in de devreye girerek Portekizli meslektaşı ile görüştüğü ve Chelsea’nin bonservis konusunda indirim yapması talebinde bulunduğu öğrenilirken oyuncuyu ikna etmek ise Didier Drogba’ya düştü. Fildişili oyuncu, eski takım arkadaşı ile sık sık konuşup G.Saray’a gelmesi için çağrıda bulunurken Mikel’in de Mourinho’nun son kararına göre hareket etmesi bekleniyor.

Sarı-kırmızılılar, bonservis bedelini düşürmek için çalışmaları sürdürürken Chelsea’nin 10 milyon Euro civarındaki isteğine 7 milyon Euro ile yanıt verildi. Sneijder için ödenen 7.5 milyon Euro’yu tavan bedel olarak belirleyen Cimbom, yine bu rakamın üzerine çıkmama kararı alırken başkan Ünal Aysal, Obi Mikel transferini kampa yetiştirmeye çalışacak. 

Mikel’in alınamaması halinde ise rota yeniden Felip Melo’ya dönecek.

‘Amrabat gibi oyuncu lazım’

Aysal: “Melo, İnler’den daha yakın. İnler, paraya göre tercih yapacak İzlenimi verdi. Amrabat ise bize gelmek için alacaklarından feragat etmişti.”

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, transfer döneminde parayı ön plana çıkaran isimleri tercih etmeyeceğini söyledi. VATAN’ın sorularını yanıtlayan Aysal, Gökhan İnler’in parayı ön plana çıkardığının altını çizerek Amrabat’ın transfer sürecindeki durumunu örnek gösterdi: “Melo mu Gökhan mı sorusunu sorarsanız Melo daha yakın derim. Ama bakarsınız başka bir isim de olabilir. Transfer edeceğimiz isimler en az bizim istediğimiz kadar onların da G.Saray’da oynamayı istemesi lazım. 

‘Şu kadar para alacağım için şu kulübe gidiyorum’ anlayışı G.Saray’a pek uymuyor. Gökhan bende böyle bir izlenim yarattı. Bize Amrabat gibi oyuncular lazım. Hatırlarsınız transferinde kendi alacaklarından feragat etti G.Saray’a gelebilmek için. Melo bu kriterlere daha çok uyuyor.”

‘Burak ve Muslera’ya teklif yok'

“Burak ve Muslera için samimi söylüyorum yazılı bir teklif gelmedi. Ama kulaktan teklifler geldi. Yazılı bir teklif gelirse o zaman daha iyi bir oyuncu bulabiliyorsam bakarız. Ama oyuncu gitmek istemezse daha iyisini bulsak bile satmam söz konusu olamaz.

Benim için öncelik oyuncudadır. Gelmek isteyeni alır, gitmek isteyene de kal demem.” 

‘Kerim Frei G.Saray'a çok yakın'

“Jem Karacan’ı kulübü bırakmaya yanaşmadı. Okay Yokuşlu da radarımızda. Kulübüyle bir seviyede görüşülüyor. Ama şu an için net bir durum yok. Kerim Frei ise şu an bize en yakın oyuncu diyebilirim. Onun kulübüyle görüşmelerimiz olumlu geçiyor.”

‘Muslera takımın ruhudur'

“Muslera ‘gitmek istemiyorum’ derse 30 milyon Euro’ya da bırakmam. Ama oyuncu ‘gitmek istiyorum’ derse o zaman G.Saray’a en çok yararı getirecek değerde yollarım. Muslera’yı aldığımızda 4 milyon Euro ve Cana’yı verdik. Cana’yı da 4 milyona alındığı için toplamda 8 milyon Euro verdik denebilir. Tabii Cana’yı 4’e satabilir miydik o ayrı. Muslera geldiğinde kapalı kutuydu. Ama şimdi geldiği durum ortada. Kişiliği ile de takımın ruhu diyebilirim.” 

'Riera'dan iyi bir sol bek yarattık’

Carlinhos ile anlaşma yapılmadı. Oyuncuyla da kulübüyle de görüşüldü. şartlar tespit edildi ve bu proje ‘olabilir’ bir hal aldı. Ama atılmış bir imza, detayları incelenmiş bir anlaşma daha yok. Şu an için sol bekte çok iyi bir oyuncu yarattık Riera’dan. Ayrıca Hakan Balta da kadromuzda. Yani transfer o bölgeye yapmazsak çok da zorlanmayabiliriz.”