Mevlüt Erdinç, Olcan Adın, Onur Kıvrak, Gökhan Töre ve gündemdeki tüm isimler üzerine samimi açıklamalarda bulunan Aysal, transfer çalışmaları hakkında çok önemli bilgiler verdi.

'Trabzon’a o kupa verilsin'

Trabzonspor, 2011'in şampiyonluk kupasını almak için UEFA'ya başvurdu.. Sizin yorumunuz ne?

“KRİTİK bir soru.. Ben bu toplara girmeyi tercih etmiyorum doğrusu.. Sanıyorum o kupayı almak için son şanslarını deniyorlar.. Kişisel fikrim şudur ki, dünyanın her yerinde öyle tartışmalı bir sezonun sonunda, verilen cezalara da bakılarak, birinciye verilmeyen kupa ikinci takıma verilebilirdi.. Bu konuda daha fazla yorum yapmam yanlış olur.”

'Olcan’da sorun yok, top Trabzon’da'

“Bana gelen bilgilere göre Olcan, G.Saray'a gelmek istiyor.. Burada top Trabzonspor'da.. TFF'nin yabancı kararının komplikasyonlarını yaşıyoruz bu transferde.. Çünkü yerli oyuncu fiyatları resmen uçtu gitti.. Trabzon yüksek fiyat çekmezse bu transfer olur.. Biz "2 milyon Euro+bir oyuncu" teklifi yaptık.. Onların nasıl karşılık vereceği çok önemli.. Ama 5-6 milyon Euro vermeyiz..”

'F.Bahçe deplasmanına gitmeyeceğim!'

Önümüzde F.Bahçe-G.Saray basketbol finali var.. Maçlara gidecek misiniz?

“Bu konudaki tavrım net.. İyi oynayan kazansın ve mevzu sahada kalsın, saha dışına taşmasın.. İç sahadaki maçlara tabii ki gideceğim.. Ama deplasmana gitmeyeceğim.. Kadın basketbol maçlarında talihsiz olaylar yaşandı.. Temennim bu sefer sadece basketbolun konuşulması, tatsız olayların yaşanmaması.. Neticede her sene şampiyon olmamız da gerekmiyor, olay o kadar basit..”

'Fenerliler aynı yerde oturur'

F.Bahçe yönetimine kadın basketbol maçında Şeref Tribünü'nde yer vermemeniz çok eleştirilmişti..

“Vallahi bizim salonda Şeref Tribünü yok.. Benim oturduğum yer de halkın içinde.. F.Bahçeliler oraya veya bench’in arkasına gelirse, onları koruma şansımız çok azalır.. Geçen sefer oturdukları yer en iyisi.. Çünkü sırtlarını duvara vermeleri gerek.. Orası sahaya uzak ama bizim açımızdan en güvenli nokta.. F.Bahçe yönetimi, bizim salona gelirse kendilerine aynı yer tahsis edilir..”

'Mevlüt’e karşılık Dany’yi önerdik'

Mevlüt transferi için St.Etienne'le anlaştığınız söyleniyor..

“Mevlüt'ün menajeri ile görüştük ve prensipte anlaşma sağladık.. St.Etienne, Mevlüt'ü bonusuyla birlikte 5 milyon Euro'ya almış.. Ama bu rakam bizim için yüksek.. Yine takas+para stratejisi yürütüyoruz.. Medyada Chdejou'yu önerdiğimiz yazıldı, yanlış.. Onlar aslında Dany ile ilgileniyorlar.. Dany+2 milyon Euro'ya transferi bitirmeye uğraşıyoruz..”

Mevlüt'ü alamazsanız, yabancı golcü tercihiniz kim?

“Bizim yabancı golcü almamızın tek şartı var: Transfer edeceğimiz 2 kanat oyuncusunun da yerli olması.. Örneğin Gökhan ile Olcan transferleri olumlu sonuçlanırsa yabancı golcüye de dönebiliriz..

Gomis'le ciddi biçimde ilgilendik ama Trabzon devreye girince, dostluk gereği önceliği onlara bıraktık.. Önce kanatları bitirelim, sonra yabancı transferine odaklanacağız.. Bunun için de Dünya Kupası'nın bitimini bekleyeceğiz.. Belki daha pahalıya alacağız ama doğru adamı alacağız..”

'Onur’a 9 milyon Euro istediler'

Trabzon kalecisi Onur da bir ara gündeminizdeydi, değil mi?

“Evet, Onur beğendiğim bir kaleci.. Resmi temasımız olmadı.. Kendi kaynaklarımla hangi şartlarla transfer edebileceğimizi araştırdım ve şaştım kaldım.. Trabzonspor, Onur için 9 milyon Euro istiyor.. Türkiye'de bonservisi bu paralara değecek oyuncu olduğunu düşünmüyorum..”

'G.Töre’yi istiyoruz ama..'

Gökhan Töre için devreye girdiniz mi?

“GÖKHAN ilgi alanımızda.. Ancak 7.5 milyon Euro bonservis filan ödeyemeyiz.. Gökhan'ın istediği para skalamıza uygun.. Ama önce Kazan ile anlaşmamız gerek.. Bir-iki oyuncu+2-3 milyon Euro'ya el sıkışacak hale gelirsek iş biter..”

'Hajrovic’in derdi Mancini'

Hajrovic parasını alamadığı için G.Saray'ı terk etti mi gerçekten?

“O iş menajerlerin manipülasyonu.. Dünyanın her kulübünde ödemelerde 1 aylık gecikmeler yaşanır.. Biz de onu yaşadık .. Hajrovic'in esas derdi Mancini ile.. Kendisine yeterince şans verilmediğini düşünüyor.. Kendisiyle konuştuk ve ortada dert kalmadı.. Hajrovic hâlâ bizim oyuncumuz..”

Lucescu ne zaman gelebilir?

Mancini giderse Lucescu ile anlaşma ihtimaliniz ne kadar?

“ŞU anda Mancini ile bir sıkıntımız yok.. Tabii Mancini yarın dönüp ‘Sizden şu, şu oyuncuları istedim.. Siz almadınız.. Ben kariyerimi tehlikeye atamam’ derse ne olur, bilemem.. Bu ihtimali de canlı tutmakla birlikte, transferde istediğimiz hedeflere ulaşırsak Mancini ile sorun çıkmaz.. Ama Mancini bizi bırakırsa o andan itibaren her şey olabilir..”

Mancini sizden hangi oyuncuları istedi?

“Mancini tatile çıkarken benden 2 kanat, bir de stoper istedi.. Stoper için adayları Rhodolfo ile Astori.. Bizim hoca zaten Rhodolfo'ya aşık.. Onu alamazsak bana içten içe çok kızacağını düşünüyorum.. Kanat adayları ise Olcan ve Gökhan Töre.. İki oyuncu ile de ilgileniyoruz..”