Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, takımın 2014 hedeflerine yönelik açıklamalarda bulundu.2014 yılının Galatasaray’ın geleceğini inşa etmeleri bakımından önemli olduğunu ifade eden Aysal, camia içerisindeki kırgınlıklara da son vereceklerini dile getirdi.

1905 Galatasaraylı İş Adamları ve Yöneticileri Derneği’nin (GSYİAD) Etiler’de bir restoranda düzenlediği yılbaşı yemeğine katılan Ünal Aysal’ın yeni yıl öncesinde yaptığı açıklamalar;

“Galatasaray’da başkan olarak 3. yılbaşım bu. geriye dönüp baktığımda henüz tamamlanmamış olmasına rağmen yapılaşma sürecinde önemli bir mesafe aldığımızı, başta 2011 olmak üzere, 2012 ve 2013’ün önemli sorunlarını geride bıraktığmızı, pek çok cephede mücadele verirken Galatasaray’ımıza yakışır başarılar elde ettiğimizi görüyorum.

2013’le ilgili en sevindiğim, en gurur duyduğum hususların başında, Avrupa başta olmak üzere dünyanın hemen her köşesinde Galatasaray’a olan ilginin, Galatasaray sevgi ve saygısının yeniden ve büyük bir enerjiyle canlanmış olması geliyor. bence 2013’teki en anlamlı başarımız bu olmuştur. Galatasaray’ın marka değeri.

Geride bıraktığımız yıl müzemize kazandırdığımı yüzlerce kupa ve madalyanın yanı sıra futboldan judoya, basketboldan sutopuna, kürekten voleybola kadar, hemen hemen her branşta Avrupa’nın en üst düzey kulvarlarında mücadele etme başarısının doğal göstergesidir.

Bir başka aşama Galatasaray’ın yönetim ve yeniden yapılanma açısında kat ettiği mesafeyle ilgili. Türk sporunun farklı hedefleri olan lider kulübünün gerek yönetimi gerekse profesyonel kadro ve organizasyonu bu hedefleri gerçekleştirecek vizyon, yapı ve kadro kalitesinde olmalı. 2013’te bu konuda da atılmış önceli adımlarımız oldu ama 2014’te de kat etmemiz gereken daha önemli ve yeni mesafeler mevcut.
Gelelim 2014 hedeflerimize.

2014, Galatasaray’ın geleceğini bugünden inşa etmemiz bakımından en önemli atılımları yapacağımız yıl olacaktır.

Yeni yılda stratejik önceliğimizi, bir yandan başta futbol, basketbol, voleybol, ve yüzme olmak üzere tesislerimizi yenilemeye, diğer yandan geleceğin şampiyon takımlarını kurmaya ve sporcularını yetiştirecek altyapıları inşa etmeye verdik. Futbol altyapımızda Türkiye’deki organizasyonumuzu baştan sona yenilerken Avrupa ve özellikle Almanya’dan altyapıda işbirliği konusunda gelen önemli teklifleri sonuçlandırma aşamasındayız.

Bu konuda attığımız somut adımlar ve üzerinde çalıştığımız 5 yıllık plan ve yol haritamız, yılın, ilk aylarında camiamızla paylaşacağımız en büyük ve en önemli projemizdir. Burada hedefimiz sadece kendimiz için şampiyon oyuncular yetiştirmekle sınırlı değil, bunun çok ötesinde elit sporcu ithal eden bir ülkenin elit sporcu ihraç eden kurumu olmak. Bunu başarabilecek vizyona da, potansiyele de sahibiz.

2014 için bir diğer öncelikli penceremiz, camiamız içinde kırgınlıkları yok edecek, unutturacak, iç çekişmeleri bırakıp hepimizin tüm enerjisini Galatasaray’a vermemizi sağlayacak bir dostluk ortamının yeninden yaratılması.

Bu yılki şampiyonluk sergimizin adını “sevgidir bizi büyüten” koymuştuk. bu sevginin en güzel örneğini yıllardır olduğu gibi 2013’te de taraftarımız bize gösterdi. aynı sevgi ve dostluk ortamını camiamızın tüm katmalarında yeniden pekiştirmek şimdi bizlere düşüyor.

Sevgili Galatasaraylılar,

Başarı hiçbir zaman bir kişinin, bir grubun işi olamaz. her başarının ardında bir felsefenin ve o felsefe ve vizyonu oluşturan bir camianın desteği, sinerjisi ve inancı vardır. Galatasaray’ı bugünlere getiren, bu kültürümüz, bu beraberliğimizdir. 2014’te Galatasaray’ın saha içindeki başarılarının dayanağı yine bu önemli gücümüz birlik ve beraberliğimiz olacaktır.

2014 yılının başta kulübümüz olmak üzere tüm camiamıza sağlık, mutluluk ve büyük başarılar getirmesi dileğiyle hepinizin yeni yılını kutlar, bugüne kadar vermiş olduğunuz destek için ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımın adına şükranlarımı sunarım.

Ünal Aysal
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı