"TFF İSTİFA ETMELİ"

Aysal, yabancı sınırı konusunda geri adım atmayan TFF'nin istifa etmesi gerektiğini belirterek, "Federasyon'un bir an evvel istifa etmesini bekliyoruz. İmza toplamaya gitmemiz çok değişik alternatifler doğurur. Bu şekilde bir davranışta bulunmak istemiyoruz. İlk hareketi federasyondan bekliyoruz. Şu anda bu konudaki stratejilerimizi tam olarak netleştirmedik. Biz her şeyi ince eleyip sık dokuduktan sonra kararlarımızı alıyoruz." ifadelerini kullandı.
Divan Kurulu'nda ise Aysal, kulübün borçları ve iddia edilen rakamları yalanlayarak birinci ağızdan şu açıklamaları yaptı ve kendisinin 3 seneliğine yeniden başkan olduğunu açıkladı.

"NAMUSUMUZU TEMİZLEMEK ZORUNDAYIZ"

"Bu seçimin 1 sene mi, 3 sene mi olduğuna yönelik sorular olmuştu. Bu seçim 3 sene içindir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Borçların ödeme planı ile ilgili eleştirileri yanıtlayan G.Saray Başkanı, "2015'e kadar banka borçlarını ödemezsek, 160 milyon dolara gelecektir ki, bizim amacımız da bunları düşürmektir. Borç borçtur. Hangisini ödersek ödeyelim, namusumuzu temizlemek zorundayız. Biz bunları Galatasaray'ın gerçeklerine göre değerlendirmek zorundayız." diye konuştu.

Galatasaray'ın kazancı ve borcu ile ilgili bilgilendirme yapan yönetici, "Hisse satışlarından 160 milyon TL, sermaye artışından gelen 135 milyon TL gelir var. 1 milyar falan değil. G.Saray'ın 200 milyon dolarlık senelik bütçesi var. Bunun karşılanması lazım. Önce yaşayıp, sonra borç ödememiz lazım. Toplam borçlarımız 650 milyon değil, 450 milyon TL. Borç alacak farkı. " ifadelerini kullandı.

Hisselerin kimde olduğu ile ilgili konuşan Aysal, "Hisseler kimde diye hep soruluyor. Hisseler 15 bin yatırımcının elinde. Bunları SPK, adli kuruluşlar tek tek araştırdı. Bizim bir hareket yaratmadığını gördüler, içimiz rahat." şeklinde açıklama yaptı.

Stadın son durumuna değinen Aysal, "Geçen dönemde stadın devri konusunda ciddi çalışmalarımız oldu. Stat maçlar oynanabilir bir durumda Jojobet ama biz altyapıyı devre arasında değiştirmek zorunda kaldık. Tavan akıyor. Biz devir aldığımız firmaya bu sıkıntılarımızı iletmek istiyoruz. Sıkıntılı, ama bu iş yapılacak." şeklinde yorum yaptı.

Kurumsallaşma kavramının içini açan yönetici,"Kurumsallaşma 2 ayrı ünitede farklı şeylerdir. Bir tanesi dernekler, bir tanesi şirketleşmeye dahildir. Ama aynı yere çıkar. Kurumsallaşma, bütün ünitelerin aynı anda birbiri ile ilikili olarak yürümesini sağlamaktır. " diyerek sözlerini noktaladı.