Şirketten yapılan açıklamada sarı-kırmızılı takım ile sadece kart anlaşması üzerine el sıkıştıklarını ancak aralarında forma sponsorluğuna dair bir görüşme bulunmadığı ve 10 milyon euroluk anlaşmanın gerçek olmadığı ifade edildi.

Şirket adına açıklama yapan Marketing Direktörü Kamal Eminov, "Bu yanlış bir bilgi. Galatasaray'la böyle bir görüşmemiz olmadı. Ancak bankamızdaki Galatasaray taraftarları için kart çıkarıyoruz." şeklinde konuştu.

Daha önce de G.Saray'ın göğüs reklamı için SOCAR ile anlaştığı haberleri ortaya atılmış ancak gerçeklik payı olmadığı anlaşılmıştı.

AZERBAYCAN'DA İLGİNÇ OLAY

Azerbaycan’da Amrahbank isimli bir banka sarı kırmızılı kulübün izni, onayı ve haberi olmadan Galatasaray kredi kartını piyasaya sürdü. 

GALATASARAY KREDİ KARTINI PİYASAYA SÜRDÜLER

Türkiye’deki ‘GS Kredi kartı’ formatını Azerbaycan’da fancard adı altında yapan Ambrahbank, Bakü’deki Türk ve sarı kırmızılı kulübün taraftarı olan isimlerin ilgisini çekme adına piyasaya Galatasaray ve Neftçi Bakü kulüplerinin ortak iş birliği ile hazırlandığını ileri sürdüğü bir kredi kartını sürdü. Tanıtımda ve Azerbaycan’da yapılan tanıtımda ise kart sahiplerine GS Store mağazalarından yüzde 10 ila yüzde 20 arasında indirimler, Galatasaray maçlarına uçuş fırsatları ve sarı kırmızılı kulübe katkı sağlanacağı ifade ediliyor. Bu kart basın açıklaması ile piyasaya sürüldükten sonra Galatasaray Kulübü haberdar oldu ve harekete geçti.

PAZARTESİ İHTARNAME ÇEKİLECEK

Galatasaray Kulübünden hiçbir izin yada haber verilmeden çıkartılan taraftar kartı üzerine sarı kırmızılılar Amrahbank isimli Azerbaycan firmasına dava açacak. Galatasaray kulübü Pazartesi günü Azerbaycan bankasına ihtarname gönderecek ve bu konu Hukuk Kuruluna rapor edilirken, adli makamlarda hakkını arayacak.