Galatasaray Kulübü, sarı-kırmızılı kadın basketbol  takımına hükmen yenilgi cezası verilmesi olayına "sahtekarlık yapılmasının" neden  olduğu iddiasında bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a sert tepki gösterdi. 

Sarı-kırmızılı kulüp, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe ile  yapılan maçta, ABD'li oyuncu Lynetta Kizer'in mevzuata aykırı şekilde oynatıldığı  gerekçesiyle Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından  Galatasaray'a verilen hükmen yenilgi cezası hakkında Fenerbahçe Başkanı Aziz  Yıldırım'ın sarf ettiği sözlere, yazılı bir açıklamaya yanıt verdi. 

"Bu akşam Türkiye gündemine düşen bir demeç, güzel bir atasözümüzü  hatırlamamıza vesile oldu. 'Kişi kendisinden bilir işi' derler bu topraklarda"  ifadeleri kullanılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: 

"Şayet biri çıkıp, birilerini sahtekarlıkla suçluyorsa, 'Ben bu  durumda olsam, sahtekarlık yapardım' diyordur aslında. Fenerbahçe'nin kişiliği ve  icraatları kamuoyu tarafından gayet iyi bilinen başkanının söylediklerini de bu  kapsamda değerlendiriyoruz. Hatırlarsınız, kısa bir süre önce Fenerbahçe'nin eski  oyuncusu Alex de Souza, 'Başkan eğer bize güvenseydi, biz zaten kendi emeğimizle  şampiyon olabilirdik. Şikeye bulaşıp, biz futbolcuları ve Fenerbahçe'yi  lekelemesine gerek yoktu' demişti. Alex'in bu beyanatının karşılığını veremeyen  ve asla veremeyecek olan, bir de çıkıp hiç utanmadan Galatasaray'ı sahtekarlıkla  itham eden birine, 'Sen kimsin' desek hafif kalır. 'Senin kim olduğunu herkes  biliyor' demek ise gayet yeterli olur." 

Alex'ten cevap geldi

Aziz Yıldırım, Spor Toto Süper Lig'deki Gaziantepspor maçının ardından  yaptığı açıklamada, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde yaşanan olayla ilgili  olarak, "Siz gidip sahtekarlık yapıyorsunuz, sonra da federasyona  yükleniyorsunuz. Olmaz öyle şey" demişti. 

Fenerbahçe'nin eski kaptanı Alex de Souza, Galatasaray Kulübü'nün kendisi hakkında yaptığı açıklamalara cevap vererek, "Galatasaray  Kulübü ve taraftarına saygım daima olmuştur, olacaktır ama ismimi kullanıp  kirletmelerini asla kabul etmiyorum" dedi. 

Sarı-lacivertlilerin efsane futbolcularından Alex, Galatasaray  Kulübü'nün dün Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında yaptığı  açıklamalarda kendi isminin kullanılmasına sosyal medyadaki hesabından tepki  gösterdi. Sarı-kırmızılı kulübün Alex'in söylediğini iddia ettiği "Başkan eğer  bize güvenseydi, biz zaten kendi emeğimizle şampiyon olabilirdik. Şikeye bulaşıp, biz futbolcuları ve Fenerbahçe'yi lekelemesine gerek yoktu" sözlerini hiçbir  zaman kullanmadığını vurguladı. 

Fenerbahçe'nin 2010-2011 yılında kazandığı şampiyonlukla ilgili  olumsuz hiçbir ifadesinin olmadığını aktaran eski Brezilyalı futbolcu, o dönemde  zorluklarla kazandıkları maçları anlatarak şunları kaydetti: 

"Galatasaray Kulübü ve taraftarına saygım daima olmuştur, olacaktır  ama ismimi bugün kullandıkları şekilde kullanıp kirletmelerini asla kabul  etmiyorum. Açıklamada hakkımda yer alan şekilde, 2010-2011 sezonu hakkında bir  virgül açıklamam dahi olmamıştır. Türkiye'den ayrılalı 3 sene oldu ve istediğim  tek şey hayatımda huzur. Ben ve beraberimizdeki tüm Fenerbahçe profesyonelleri, o  seneki şampiyonluğun nasıl zor kazanıldığını çok iyi biliyoruz. Kimse de bunun aksine cümleleri ağzımdan çıkmış gibi yazamaz. Bunları düşünen ve yazan insanlar,  kendilerine duydukları minimum değerleri varsa beni unutsunlar. 2010-2011 de  şampiyonluğu top oynayarak kazandık ve hatırladığım her an aynı iştahla içimde  kutluyorum. Her zaman da kutlayacağım. Çünkü büyük bir savaş, emek, ter ve iyi futbolla kazandık."