2018 yılında verdiği bir röportajda Aziz Yıldırım, “Biz 2011’de yargılanırken, Bülent Tulun’un yazdığı bir mektup ortaya çıktı. FETÖ’cü savcı Mehmet Berk, o mektubu iptal etti, soruşturma açmadan kapattı” açıklamasını yaptı. 

O mektupta 2006 yılında oynanan Denizlispor - Fenerbahçe maçında Galatasaray’ın Denizlispor’a teşvik primi verdiğini iddia etmişti. 

Savcılar, mektubu yazan Tulun ve dönemin Başkanı Adnan Polat’ın evlerinde, Florya tesisleri ve TT Stadı’nda mektupta yer alan kulübün ödediği 1,5 milyon dolar’la ilgili makbuzları aramıştı.

Yargıtay kararından sonra Aziz Yıldırım, bu konuyu da gündeme getirecek. Savcılığa suç duyurusunda bulunacak. Galatasaray aleyhine soruşturma açılmasını talep edecek.

AZİZ YILDIRIM'DAN KARAR SONRASI İLK AÇIKLAMA:

“Bizler, bir pazar sabahı, ne ile suçlandığımızı bilmeden, birçoğu bugün firari olan ya da hukuk önünde hesap veren, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne düşman odaklar tarafından kumanda edilen dönemin yargı mensuplarının kumpas kararı ile gözaltına alındık. Türkiye Cumhuriyeti’nin en nadide unsurlarından biri olan F.Bahçe Spor Kulübü’nün başkanı, yöneticileri, onurlu temsilcileri olarak, tamamı ile yalan, kendi içerisinde dahi birçok çelişkiyi barındıran safsatalar ile tiyatro bir yargılama ile F.Bahçemizden, ailelerimizden, özgürlüklerimizden, işlerimizden 1 yıl boyunca mahrum bırakıldık. Tutuklu olduğumuz süreçte, FETÖ ülkemizde, birçok fay hattı yaratmaya çalışarak, sporseverleri birbirine düşman etmek için tüm enstrümanlarını kullandı. Söz konusu terör örgütü, asıl amacı olan 15 Temmuz Kalkışması’na zemin hazırladı. Bizler bunu o günlerde fark etmiştik ve “Ne şikesi, memleket elden gidiyor” dedik. F.Bahçe camiası durumun vahametinin hep farkındaydı ama, konuya salt F.Bahçe düşmanlığıyla bakanların durumun ciddiyetini anlaması maalesef biraz zaman aldı.

(Fotospor)