Eski hakem Dereli;  "Aziz Yıldırım'a, 'gel TV'de konuşalım' dedim, gelemediler. Yine davet ediyorum. Denizlispor maçından 3 gün önce ne oldu? İstanbul'dan çıkan bir araba Ankara'ya geldi. Bagajında ne vardı? Neden ulaşılması gereken kişiye ulaşmadı" diyerek ciddi anlamda bir şike iddiasını ortaya attı.

Aynı Dereli aynı programda; “Vanspor-Galatasaray maçında bir faul oldu, Hagi’ye ‘düdüğümü bekle’ dedim, Hagi bana ‘Hoca sen 9.15’i ayarlıyor, bak ben ne yapıyor’ dedi. Düdüğü çaldım, Hagi geldi, vurdu, gol. ‘Hoca ben sana demiştim’ dedi" açıklaması yaptı.

SELÇUK DERELİ KİMDİR?

1969 yılında Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde dünyaya geldi.

İlk ve orta öğrenimini Mersin'de gören Dereli, üniversite eğitimini Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde tamamladı.

Gençlik yıllarında futbol oynayan Selçuk Dereli, futbol hakemliğine 1989 yılında Mersin'de başladı.

UEFA'nın yetenekli hakem programını başarıyla tamamlayan ilk Türk futbol hakemi olan Dereli, FIFA hakemi olarak yurt içi ve yurt dışında çok sayıda üst düzey maç yönetti.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanlığı ve bir gazetede spor yazarlığı yaptı.

2011 yılı genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili adayı oldu. Ulusal televizyon kanallarında spor yorumculuğu ile Sözcü gazetesinde spor yazarlığı yapmakta olan Dereli Çankaya Belediyesi Başkan Vekilliği ve Meclis Başkan Vekilliği görevini yürütmektedir.

Kaynak: Fotospor