Eski başkan Yıldırım’ın 3 Temmuz sürecinde kendilerine kumpas kurduğunu iddia ettiği Galatasaray aleyhine dava açmaya hazırlandığı iddia edildi.

2018 yılında verdiği bir röportajda Aziz Yıldırım, “Biz 2011’de yargılanırken, Bülent Tulun’un yazdığı bir mektup ortaya çıktı. FETÖ’cü savcı Mehmet Berk, o mektubu iptal etti, soruşturma açmadan kapattı.” açıklamasını yaptı.

O mektupta 2006 yılında oynanan Denizlispor-Fenerbahçe maçında Galatasaray’ın Denizlispor’a teşvik primi verdiğini iddia etmişti. Savcılar, mektubu yazan Tulun ve dönemim Başkanı Adnan Polat’ın evlerinde Florya tesisleri ve TT Stadı’nda mektupta yer alan kulübün ödediği 1,5 milyon dolar’la ilgili makbuzları aramıştı.

Fenerbahçe yönetiminin TFF’nin yanı sıra UEFA’ya da dava açmaya hazırlandığı süreçte Aziz Yıldırım’ın bu konuyu gündeme getirmek için hukukçularla görüş alışverişini tamamladığı bildirildi.

ALİ KOÇ SÖZÜNÜ TUTUYOR

Başkanlığa adaylık gerekçesi olarak "Sürdürülemez mali yapı" demişti Ali Koç. Fenerbahçe'yi bataktan kurtarmak için kolları sıvamıştı. Koltuğa oturur oturmaz Fernandao, Giuliano ve Josef satışlarından kasaya 25 milyon avro civarında bir para girmesini sağlayan Koç "Artık yetiştirip satan bir kulüp olacağız" sözünü vermişti. Sonrasında Elif Elmas satışı geldi ki, bu da transfere kaynak oldu. Koç yönetiminin ilk gerçek kazanımı Vedat MUriqi'ydi. Kosovalı golcü, Ali Koç döneminde alınıp satıldı.Verdiği sözleri tutmakta kararlı olan Koç'un en önemli kazanımı hatalardan ders çıkarmak oldu. Belki üç yılda çok canı yandı ama artık Fenerbahçe'nin önü çok açık. Zira Altay Bayındır, Attila Szalai ve Min-Jae Kim gibi önemli gelir kaynaklarına sahip sarı lacivertliler.

(Fotospor)